Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

Cei trei C ai celei mai bune securități: cuprinzătoare, consolidată și colaborativă

Criminalii cibernetici găsesc în mod constant noi modalități de a exploata guvernele, marile corporații și companiile mici și mijlocii. Motivate de câștiguri politice, financiare sau sociale, grupurile criminale profită atât de tensiunile geopolitice în creștere, cât și de climatul economic volatil. Acest lucru a fost evident în 2022, când atacurile cibernetice globale au crescut cu 38% față de anul precedent, conform raportului Check Point Research și nu există niciun semn de încetinire a activității în 2023.

Amenințarea vectorilor de atac multipli este mare, iar hackerii își schimbă atenția de la indivizi la organizații în timp ce încearcă să provoace perturbări maxime. Cu un peisaj atât de complex de amenințări, asigurarea că organizația dvs. are cele mai bune măsuri de securitate ar trebui să fie o prioritate. Dar cum arată asta? La Check Point Software Technologies, credem într-o strategie de prevenire, construită pe baza celor 3C: cuprinzătoare, consolidată și colaborativă.

Adoptarea unei abordări „prevention-first”

Furnizorii de securitate cibernetică mai puțin maturi susțin adesea că atacurile cibernetice vor avea loc indiferent cât de robust este sistemul dvs. de securitate. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să detectați atacul odată ce acesta a penetrat deja rețeaua și să răspundeți cât mai repede posibil. Cu toate acestea, există o altă cale.

Viziunea și angajamentul Check Point Software, „You Deserve the Best Security”, asigură că fiecare organizație își poate desfășura activitatea pe internet având cele mai înalte niveluri de securitate. Pentru a îndeplini această promisiune, ne concentrăm pe abordarea de piață „prevention-first”, valorificând puterea ThreatCloud bazată pe date și inteligență artificială. ThreatCloud este alimentat de date de mai bine de 30 de ani. Atunci când este combinată cu informații despre amenințările de date mari și tehnologii avansate AI pentru a oferi o prevenire precisă, tehnologia Check Point Software poate preveni amenințările avansate în întreaga rețea, punctele finale, mediul cloud, e-mailul și dispozitivele IoT înainte ca acestea să apară. De fapt, ThreatCloud a prevenit 2,5 miliarde de atacuri în 2022!

În raportul Miercom 2023 Next Generation Firewall (NGFW) Security Benchmark, platforma Quantum Cyber Security a Check Point a obținut un scor aproape perfect, cu o rată de blocare a programelor malware de 99,7% și o rată de prevenire a phishing-ului de 99,9%. În comparație, rata medie de blocare a malware-ului pentru concurenții testați a fost de doar 54,1%, iar în testele de prevenire a phishing-ului, ratele de eroare ale unor concurenți testați au fost de zece ori mai mari decât cele ale Check Point, o slăbiciune pe care nicio organizație nu și-o poate permite în gama mare de atacuri cibernetice de astăzi.

Mai mult, într-un moment în care echipele de securitate sunt deja supuse unei presiuni intense, ultimul lucru cu care doresc să se ocupe este detectarea malware-ului fals pozitiv. Într-un raport din 2021, s-a sugerat că 46% dintre alertele de securitate cibernetică a aplicațiilor web au fost fals pozitive. Raportul a constatat, de asemenea, că aceste rezultate fals pozitive au avut nevoie de același timp pentru a remedia amenințările reale. Implementarea suitei de soluții enterprise Check Point va asigura reducerea rezultatelor fals pozitive, iar echipele de securitate se pot concentra asupra problemelor care contează.

În mod critic, adoptarea unei abordări care să priorizeze prevenirea ar putea reduce, de asemenea, primele umflate de asigurare cibernetică. Pe măsură ce atacurile devin mai sofisticate și cresc în frecvență, controlul apărării organizațiilor s-a intensificat. Până de curând, asigurarea cibernetică avea un preț rezonabil și ușor de obținut. Cu toate acestea, între 2019 și 2021, costul global al primelor a crescut de la 3,3 miliarde de dolari la 6,5 miliarde de dolari. Asigurarea că măsurile dvs. de securitate cibernetică sunt adecvate scopului nu a fost niciodată mai importantă.

Cei trei C ai celei mai bune securități – Ce sunt acestea și de ce sunt importante?

Abordarea noastră „prevention-first” este adusă la viață prin cei 3C ale celei mai bune securități, dar care sunt acestea și de ce ar trebui să fie esențiale pentru strategia de securitate cibernetică a organizației dvs.?

Cuprinzător – Complexitatea vectorilor de atac este în continuă evoluție. Asigurarea că organizația dvs. este protejată în orice, de la e-mail și dispozitive IoT până la rețele cloud și puncte finale ar trebui să fie o prioritate. Dacă un vector rămâne activ, ar putea duce la o breșă gravă la nivelul infrastructurii critice, asemănătoare atacului Colonial Pipeline. O soluție cuprinzătoare care să acopere toți vectorii este imperativă pentru a preveni, în primul rând, un incident.

Consolidat – Cea mai recentă generație de atacuri cibernetice sofisticate s-a răspândit rapid prin toți vectorii și ocolește frecvent apărările convenționale. Pentru a combate aceste atacuri, companiile implementează mai multe soluții punctuale, dintre care multe dublează eforturile și creează linii de comunicare separate. Un studiu realizat de Dimensional Research și Check Point a constatat că 49% din toate organizațiile folosesc produse de securitate între 6 și 40 de puncte de acces, în timp ce 98% dintre organizații își gestionează produsele de securitate cu mai multe console, creând puncte oarbe de vizibilitate.

A existat o schimbare în atenție în ultimii ani, un studiu Gartner raportând că în 2022 aproximativ 75% dintre organizații urmăreau consolidarea sistemului de securitate din punct de vedere al furnizorilor, în creștere de la 29% în 2020. 65% dintre cei chestionați au spus că acest lucru a fost pentru a-și îmbunătăți situația generală de risc. Prin adoptarea unei arhitecturi consolidate care îmbunătățește coordonarea și eficacitatea securității, organizațiile îmbunătățesc securitatea și economisesc bugetul prin reducerea cheltuielilor operaționale pentru a integra soluții multiple, separate.

Colaborativ – Implementarea unei strategii având ca piesă centrală colaborarea ar putea fi diferența dintre succes și eșec. Când un atac lovește un punct final, de exemplu, toate celelalte tehnologii de securitate din cloud, rețea și e-mail trebuie să acționeze și să răspundă în consecință pentru a preveni intrarea atacului. Pentru a realiza acest lucru, arhitectura consolidată și cuprinzătoare trebuie să se asigure că fiecare motor de securitate este aplicat oricărui vector de atac. În plus, informațiile în timp real despre amenințări, colectate din toate punctele, echipele de cercetare și fluxurile terțelor părți, trebuie să fie partajate în mediul înconjurător, astfel încât să se poată lua măsuri imediat pentru a preveni atacul. Soluțiile Check Point bazate pe API pot fi integrate cu sisteme terțe pentru a furniza cele mai precise date în timp real.

Itai Greenberg, Chief Security Officer, Check Point Software Technologies a declarat: „Check Point a fost înființat în urmă cu 30 de ani având la bază conceptul că prevenirea este mai bună decât remedierea atunci când vine vorba de securitate cibernetică. Această viziune nu a fost niciodată mai importantă decât în peisajul digital de astăzi, deoarece organizațiile se confruntă cu atacuri cibernetice sofisticate din a cincea generație, provenite de la fiecare vector de amenințare și trebuie să adopte o abordare care să priorizeze prevenirea a securității actuale.”

Rupal Hollenbeck, președintele Check Point Software Technologies a fost de acord, comentând: „Nevoia de reziliență cibernetică nu a fost niciodată mai mare. Reafirmăm modul în care un model de prevenire se încadrează în strategia de afaceri mai largă a unei organizații prin cele 3C de cea mai bună securitate. Aceste elemente fundamentale sunt concepute pentru a concentra atenția asupra a ceea ce este important atunci când construiești o strategie de securitate cibernetică, asigurându-se că alegerile pe care le faci oferă rezultatele pe care le meriți. Construirea rezilienței cibernetice înseamnă luarea în considerare a celor 3C, elemente de bază ale celei mai bune securități.”

În calitate de 4 Star Partner Check Point Software, K-Businesscom România deține competențe solide în domeniul securității cibernetice. Cu referințe solide de implementări de succes a soluțiilor Check Point Software, echipa de specialiști K-Businesscom România vă stă la dispoziție pentru a identifica eventualele modalități de îmbunătățire a sistemului de apărare cibernetică a organizației dumneavoastră la office-romania@k-business.com sau la telefon 021 408 73 73.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...