Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: SSD Kingston A2000 500 GB

Industria SSD-urilor a progresat extrem de rapid în ultimii ani, iar acest lucru se vede cel mai bine în diversitatea de pe piață. În prezent prețul SSD-urilor a ajuns să fie unul accesibil tuturor celor ce își doresc să facă un upgrade configurației pe care o au.

Până în prezent acasă am avut SSD-uri de 2.5 SATA, însă băieții de la Kingston au spus că este momentul pentru o schimbare și mi-au trimis un SSD NVME de 500 GB. Mai exact, vorbim despre modelul A2000, care face parte din gama medie a celor de la Kingston. Este perfect pentru „home use”.

Deși este un model din gama mijlocie a celor de la Kingston, A2000 a luat și câteva specificații de la superiorul său, KC2000. A2000 utilizează memorii TLC 3D Nand pe 64 de layere și un controller Silicon Motion SM226EN, același ca în cazul fratelui mai puternic.

Producătorul spune că A2000 se poate lauda cu viteza de citire de până la 2200 MB/s și 2000 MB/s pentru scriere. De asemenea, modelul A2000 vine și într-o varianta mai mică, de 250 GB, dar și într-o variantă mai mare de 1TB.

Kingston oferă o anduranță de 150 TB, 300 TB și 500 TB scriere pentru modelele enumerate mai sus și o garanție de 5 ani.

Modelul pe care îl avem dispune de un controller PCIe Gen3 x4 cu 8 canale ce se îmbină cu memoria TLC 3D Nand și cu un IC DDR3L. A2000 are un MTBF de 2 milioane de ore și 300TB de scriere pentru modelul de 500 GB. Informațiile transmise spre procesor sunt criptate și de asemenea este compatibil cu soluții de securitate precum: Symantec, McAfee, WinMagic.

Testele le-am efectuat pe o platformă low-level pentru a putea vedea cât mai bine plusul de performanță pe care îl aduce un SSD NVME în comparative cu un HDD sau un SSD 2.5.

Componentele ce au alcătuit sistemul fiind următoarele:

  • Procesor: Ryzen 3 1200;
  • Placă video: Nvidia GeForce 1060 6GB;
  • Placă de bază: MSI B450-A PRO;
  • Memorie: Patriot Viper 8GB DDR4 3000MHz;
  • Sursă: nJoy Titan 500W;
  • Sistem de operare: Windows 10 Pro.

Am încercat să recream testele pentru un utilizator normal ce își cumpără SSD-ul și îl introduce pur și simplu în sistem. Nu am făcut o curățenie în prealabil sau optimizare a sistemului. Astfel, testele au arătat perfect de ce este capabil acest SSD în momentul în care este aruncat într-un build.

Mai jos puteți observa rezultatul testelor sintetice efectuate:

 

 

Concluzionând, Kingston A2000 500GB este unul dintre cele mai ieftine SSD-uri NVME de pe piață și cu unul dintre cele mai bune rapoarte preț/calitate. La momentul publicării acestui articol SSD-ul este disponibil la PC Garage la un preț de 300 lei.

Putem spune că este un best-buy datorită raportului preț/calitate, a performanței ce o oferă utilizatorilor „casnici” și a celor 5 ani garanție oferiți de Kingston.

Punând în balanță toate cele menționate în acest review, Kingston A2000 500GB primește din partea noastră nota 8/10.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...