Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: Videoproiector BenQ GV1

Am primit zilele aceasta de la BenQ proiectorul GV1. La primul contact am crezut că ne-au trimis o boxă portabilă, nu un videoproiector complet, datorită dimensiunilor mici și portabilitatii pe care o oferă.


BenQ GV1 este un videoproiector ușor de cărat, care suportă atât IOS, cât și Android și are o durată de viață a bateriei decentă.

Acest tip de proiector portabil este o alegere bună pentru a urmări un film, un meci de fotbal în gradină vara, alături de o bere și un grătar sau este perfect pentru o seara petrecută pe munte într-o drumeție cu prietenii.

Design

Cum spuneam și mai sus videoproiectorul are un look de boxă portabilă, ceea ce nu este deloc rău, deoarece îi conferă o versatilitate mult mai mare la transport și depozitat. Abia când ajungem în partea de sus a construcției  regăsim lentila proiectorului și butoanele de control. Separația boxa – videoproiector, este făcută de o dungă galbenă ce se îmbină perfect în design. În partea de sus regăsim butoanele de volum, butonul de power și un buton ce face din produs un videoproiector sau o boxă portabilă, în funcție de ce dorim să facem cu aceasta. Pe partea laterală regăsim rotița pentru focus.

În partea din spate regăsim un port USB-C și port-ul de alimentare. Prin port-ul Type-C putem conecta un telefon sau un laptop compatibl. De asemenea, BenQ include în pachet un astfel de cablu Type-C la Type-C. Pentru a putea fi detectat de GV1, laptop-ul ar trebui să suporte DisplayPort 1.1, ceea ce îl face inutil pentru a putea fi utilizat cu laptop-urile de generație mai veche sau console.

Tehnologie

GV1 vine cu o luminozitate maximă de 200 de lumeni, în momentul în care este conectat la priză, însă dacă este deconectat luminozitatea scade drastic pentru un consum redus. Rezoluția nativă este de 480p, dar suportă rezoluții până la 1920×1080. Producătorul spune că durata de viață a bateriei este de aproximativ 3 ore, însă în testele noastre a rezistat undeva la 3 ore jumătate, ceea ce ne-a surprins plăcut.

Ca sistem de operare regăsim un Adroid modificat ce suportă Apitode ca magazin. Din păcate nu regăsim  magazinul  oficial  Google Plat Store. Aplicațiile disponibile în Apitode sunt out of date sau nu sunt venite direct de la producătorii oficiali. Spre exemplu YouTube-ul nu suportă sign in-ul său abilitatea de de a putea reda direct din aplicația de pe smartphone.

Controlul se poate efectua doar prin utilizarea telecomenzii din pachet, ceea ce face videoproiectorul dependent de telecomandă. Aceasta neputând fi controlat din butoanele existente pe dizpozitiv.

Pentru a putea utiliza Apitode este nevoie de  a descărca ultima variantă de firmware a lui GV1. Cu ultimul update de firmware va veni și o stabilitate mult mai bună a întregului sistem.

Conectivitate

Din punct de vedere al conectivitatii, GV1 se poate conecta simplu la Wi-Fi, suportând o fregventa duala (2.4G/ 5G) și modul hotspot. Prin conexiunea Buletooh 4.0, poți transforma videoproiectorul, într-o boxă portabilă, consumând putină energie.

WLAN perimite proiectarea fotografiilor, videoclipurilor, prin intermediul BenQ Launcher, bazat pe Android. Pentru asta, GV1 trebuie să fie conectat la aceeași rețea ca și dipozitivul de pe care vrei să redai informațiile. Toate astea fiind posibile prin intermediul funcției “Google Cast”.

Din păcate, “Google Cast”, nu va funcționa cu redare directă din Netflix, Google Play și Amazon Prime. Dacă doriți să redați conținut din aceste aplicații, trebuie să le redați prin intermediul unui computer.

Pentru posesorii de iPhone, direct mirroring-ul  este posibil. De asemenea, ambele dispozitive trebuie să fie conectate la aceesi sursă de internet, astfelt fiind posibilă redarea fișierelor din din telefon, direct pe videoproiector. Nici aici, Netflix, Amazon Prime și iTunes, nu vor putea fi redate direct prin telefon, fiind nevoie de conexiunea la un calculator.

Concluzii

Ca impresie genearala, recomand videoproiectorul pentru experiențele outdoor. Daca ești fan al tehnologoiei, dar iți plac și drumețiile pe munte, GV1 e ideal pentru un film în cort, fiind compact, ușor de cărat, iar autonomia bateriei fiind una bună (aprox 3h jumătate).

De altfel, e recomandat și pentru serile de fotbal în gradină sau vizionarea unor amintiri alături de familie, afară pe terasă.

Însă, daca dorești o experiență de cinema în propia casă, rezoluția videoproiectorului nu va fi de cea mai înaltă calitate, iar asta pe un perete, într-o cameră, s-ar observa mai tare, decât la exterior.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...