Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

Windows 10 vine cu un mare update pentru taskbar

Dacă până acum sistemul de operare Windows se bătea cu MAC-OS pentru locul întăi, datorită pandemiei, Windows a câștigat detașat titlul de “cel mai utilizat sistem de operare pentru PC din lume”. Având în vedere acest fapt, cei de la Microsoft nu “dorm pe o ureche” și vin periodic cu update-uri, pentru a face sistemul de operare Microsoft cât mai user friendly, dar și eficient.

De această dată, Windows 10 va primi un update pentru funcția de taskbar, adăugând un widget pentru știri și vreme. Ea permite utilizatorilor să acceseze un flux de știri și informații despre vreme, direct din bara de activități, astfel vă veți putea informa asupra stării meteo, fară să fie nevoie să mai deschideți meniul Start, să faceți o căutare online sau să instalați o aplicație diferită.

 

Noua funcție, este disponibilă astăzi doar testerilor, dar va fi integrata în update-urile sistemului cât de curând.

Conținutul de știri poate fi personalizat cu cele mai recente titluri sportive, educative sau în funcție de pasiunile fiecărui utilizator. Pentru asta, Microsoft folosește rețeaua Microsoft News, unde se găsesc știri și informații din peste 4500 de surse.

Compania s-a folosit de inteligența artificială și a selectat și curățat întregul conținut, astfel utilizatorul să primească conținut relevant pentru personalitatea fiecăruia, dar și informații bine documentate.

Deoarece Microsoft a început să testeze această nouă caracteristică Windows pe canalul de dezvoltare al sistemului de operare, se preconizează că va fi disponibil pentru toți utilizatorii la sfârșitul acestui an. Inițial va fi disponibil pentru SUA, Canada, Marea Britanie, India și Australia, ulterior ajungând pe întreg globul.

De asemenea, această nouă caracteristică necesită instalarea Microsoft Edge. Asta înseamnă că orice link pe care îl veți accesa, vă va obliga să folosiți Edge pentru a o citi, Microsoft prezentând știrea direct în “modul citire”.

Pentru cei mai putini bucuroși de acest update sau pentru cei care nu vor să o folosească, există opțiunea de a dezactiva noua caracteristică.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...