Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

Windows 10 este în prezent folosit de 825 de milioane de dispozitive

Felicitări celor de la Microsoft! În urmă cu câteva luni, compania a dezvăluit faptul că Windows 10 a depășit oficial pragul de 800 de milioane de instalări. De atunci, Microsoft nu a mai adus în discuție problema numerelor, însă mai multe sondaje s-au ocupat de matematică, indicând ceea ce era de așteptat: la momentul actual, numărul utilizatorilor de Windows 10 este de 825 de milioane.

Intrigant este însă modul în care Microsoft au estimat greșit timpul în care acest prag va ajunge la un miliard de utilizatori, cu toate că se apropie cu pași repezi de momentul acesta mult visat.

În 2016, Microsoft admitea că nu vor atinge acest miliard până la sfârșitul anului 2018, iar ”temerile” s-au adeverit, dovada fiind performanța sub medie de pe piața telefoanelor. Totuși, numărul instalărilor sistemului de operare Windows 10 l-a depășit pe cel al instalărilor lui Windows 7, iar, spre sfârșitul lui 2017, Windows 10 avea deja aproximativ 600 de milioane de utilizatori.

Numărul curent de 825 de milioane de instalări cu care Windows 10 se mândrește vine din PC-uri, laptop-uri, smartphone-uri și din device-uri ”hibrid”, de tipul Surface și Xbox One. Sistemul de operare se bucură de utilizarea a peste 40% din PC-urile din toată lumea, în timp ce Windows 7 trage de doar 38% din piață.

Având în vedere acest rezultat, ne-am putea aștepta ca Windows 10 să își atingă pragul de un miliard de utilizatori în circa 12 luni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...