Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

WhatsApp încearcă să clarifice lucrurile

După ce WhatsApp a iscat o serie de nemulțumiri în rândul utilizatorilor, compania a venitt cu noi lămuriri asupra politicii pe care o va aplica.

Cei de la WhatsApp au publicat o serie de întrebări frecvente, în cadrul site-ului sau, prezentând poziția sa cu privire la confidentialitatea uilizatorilor, răspunzând la reacțiile în masă ale utilizatorilor dernajati de noul update de privacy policy.

Principala problemă este procedura de partajare a datelor WhatsApp cu Facebook, politica ce va intra în vigoare din data de 8 februarie.

Zvonurile spuneau că aplicația va shareuii informații cu profil sensibil, către compania mamă, fapt ce este neadevărat. Actualizarea nu are nimic de-a face cu chat-urile consumatorilor sau cu datele de profil, modificarea fiind concepută pentru a sublinia modul în care companiile care folosesc WhatsApp pentru customer service pot stoca informații referitoare la istoricul convorbirilor pe serverele Facebook. Astfel, WhatsApp consideră că trebuie să dezvăluie în politica sa de confidențialitate acest fapt.

Pentru că puterea dezinformării prinde teren în ultima perioadă, un val de informații greșite au tot apărut pe rețelele de socializare, determinând astfel o masă de oameni să își schimbe apicatia principală de socializare în mediul online, începând să utilizeze alicatii precum Signal și Telegram.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a distribuit pe profilul său de Twitter mesajul: “Use Signal”, mesaj ce a avut mai mult de 42 de milioane de followeri. Astfel, aplicația Signal, a devenit cea mai descărcată aplicație pe device-urile Android și iOS, serviciul de verificare al aplicației blocandu-se datorită numărului mare de utilizatori.

În momentul de față, Telegram se află pe locul 2, în spatele Signal, în cadrul AppStore, având peste 25 de milioane de utilizatori noi înscriși, în ultimele 72 de ore.

„Vrem să fim clari că actualizarea politicii nu afectează în niciun fel confidențialitatea mesajelor dvs. cu prietenii sau familia. În schimb, această actualizare include modificări legate de trimiterea de mesaje unei companii pe WhatsApp, care este opțională, și oferă transparență suplimentară cu privire la modul în care colectăm și folosim datele “, scrie compania pe noua pagină a întrebărilor frecvente.”, au declarat directorii WhatsApp.

De asemenea, au subliniat în categoria întrebărilor frecvente, că nici Facebook, nici WhatsApp nu citesc mesajele utilizatorilor și nici nu le ascultă apelurile, WhatsApp nestochand datele de localizare ale utilizatorilor și nici nu partajând informații de contact cu Facebook. De asemenea, merită menționat faptul că partajarea datelor cu Facebook este extrem de limitată pentru utilizatorii europeni, datorită GDPR.

„Cu criptarea end-to-end, nu vă putem vedea chat-urile sau apelurile private și nici Facebook. Suntem dedicați acestei tehnologii și ne-am angajat să o apărăm la nivel global ”, a scris Cathcart. „Este important pentru noi să fim clari. Această actualizare descrie comunicarea de afaceri și nu schimbă practicile de partajare a datelor WhatsApp cu Facebook. Nu are impact asupra modului în care oamenii comunică în privat cu prietenii sau familia oriunde s-ar afla în lume. ”

Așadar, Facebook și WhatsApp, se vor confrunta cu un întreg șir de zvonuri și dezinformare în masă. Ei vor fi nevoiți să păstreze o transparență în comunicare pentru a consolida și recăpăta încrederea utilizatorilor

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...