Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Washington interzice mașinile pe combustibil fosil

Până acum California a fost statul mamă pentru mașinile electrice. Aici au apărut pentru prima dată, se dezvoltă mașini ce se conduc singure și tot aici s-a discutat interzicerea mașinilor pe combustibil fosil.

Cu toate astea, se pare că statul Washington prinde din urmă California și chiar vrea să-l depășească. Având cea mai agresivă lege anti-combustie-internă din Statele Unite ale Americii, Washington vrea ca până în 2030 vânzarea, producția și înscrierea mașinilor pe combustibil fosil sa fie interzisă.

În urmă cu o săptămână, statul a trecut la proiectul de lege “Clean Cars 2030”, pe care dacă guvernatorul îl va semna, producătorii de automobile ar primi cel mai timpuriu termen din țară pentru a înceta vânzările de mașini pe benzină și motorină.

Data efectivă de la care legea va fi pusă în aplicare va fi stabilită ulterior, fiind influențată de procentul de vehicule din stat care plătesc pentru utilizarea drumurilor prin mile parcurse în locul taxei pe benzină.

“Clean Cars 2030” ar necesită servicii electrice locale ce pot fi capabile să servească un număr neașteptat de mare de mașini electrice. În momentul de față, cel puțin 75% din vehiculele înregistrate în Washington plătesc “miles-traveled tax” pentru a putea utiliza drumurile.

„Clean Cars 2030 este un pas critic pentru a atinge obiectivele urgente de reducere a emisiilor de carbon aici, la Washington și poate servi drept model și impuls pentru alte state pentru a accelera trecerea la vehiculele electrice.” a declarat Marko Liias într-un comunicat.

Nu este o surpriză prea mare faptul că Washington este în fruntea mișcării pentru promovarea legilor trecerii la vehicule electrice. În martie 2020, statul a devenit al 12-lea din țară care adopta un program de vehicule cu emisii zero, oferind o scutire de taxe pentru o parte din prețul achiziției unei mașini electrice (până la 45.000 dolari).

Toate astea încep să afecteze piață mondială, în special producătorii Americani. General Motors a făcut cel mai dramatic anunț, spunând că „aspiră” să vândă doar vehicule cu emisii zero până în 2035.

Așadar, 2030 va putea fi anul în care nu vei mai putea vinde, cumpăra sau aduce o mașină personală pe combustibil fosil în Washington.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...