Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Trust GXT 244 Buzz, un microfon numai bun de streaming

Astăzi testam al doilea microfon de streaming de la Trust, GXT 244 Buzz. Acum ceva timp am testat GXT 258 Fyru și am fost plăcut surprinși de calitatea audio și construcția acestuia.

La un unboxing rapid regăsim în cutie:

 • Corpul microfonului
 • Suport universal pentru montarea pe un brat aftermarket
 • Trepied
 • Cablu USB

Dacă cel din urmă era 4-în-1 ca șamponul pentru bărbați, cel de astăzi este dedicat streaming-ului și are un singur mod. Cardioid. Adică reușește să capteze sunetul din față și foarte puțin din laterale. Ceea ce înseamnă că îl face perfect pentru streameri, cei de vor o calitate superioară în conferințele audio/video sau pentru înregistrare de videoclipuri.

Trust GXT 244 Buzz asemenea lui Fyru are un design fain și o construcție solidă. Corpul microfonului și tripod-ul acestuia fiind ambele din metal.

Prin construcția sa și materialele utilizate, oferă o stabilitate foarte bună pe orice suprafață, iar piciorușele tripodului sunt suficient de mari pentru a nu reuși să fie răsturnat accidental. De asemenea la baza picioarelor avem și niste pad-uri ce oferă un grip foarte bun pe orice suprafață, astfel este prevenită și alunecarea.

Suportul se poate regla pe înălțime, dar și corpul microfonului poate fi înălțat la nevoie, acesta fiind prins într-un colier metalic de tripod. Cablul are o lungime de 1.8m, suficient pentru a face un cable management bun dacă vreți să păstrați un look cât mai clean biroului. De asemenea, microfonul poate fi montat pe orice braț universal, datorită suportului universal cu șurub 5/8” inclus în pachet.

La GXT 258 Fyru cablul și mufa erau mascate mai bine, la Buzz sunt destul la vedere și ușor inestetice pentru pretențioși.

La capitolul design, Buzz îmi dă un vibe de microfon retro, clasic, având forma unui microfon de prin anii 70-80 de studio.

Ca specificații tehnice cheie avem:

 • Răspuns de frecvență: 30 – 18.000 Hz
 • Sensibilitate: 36 dB
 • Impedantă: 250 Ohm
 • Rată de esantionare: 16 bit, 48 KHz
 • Conexiune: USB Type-B
 • Greutate totală (microfon + trepied): 716 g

 

Din păcate, cât am testat microfonul am simțit lipsa butoanelor, m-aș fi bucurat să am la dispoziție un buton de mute. De multe ori am fost nevoit să dau ALT-TAB pentru a mă da pe mute. Este un inconvenient destul de mare, mai ales pentru cei care nu locuiesc singuri. În afară de acest aspect nu prea am ce să îi reproșez.

Pe partea de calitate audio este mai mult decât satisfăcător. Sunetul oferit este unul cald, plăcut, perfect pentru stream sau înregistrat. Puțina mea ureche muzicală îmi spune că s-ar descurca decent și la înregistrat instrumente, ar capta cinstit sunetul de la o chitară clasică.

Feedback-ul primit de la prieteni a fost unul pozitiv. Nu am avut bâzăit pe fundal sau alt zgomot deranjant. Personal, nu îl țin în fața mea în momentul utilizării, iar acest lucru îl face să capteze și alte sunete pe lângă vocea mea. Spre exemplu, de multe ori se aude tastatura mecanică dacă tastez rapid sau scaunul. Bile negre:

 • Lipsa butonului de mute;
 • Lipsa unei aplicații dedicată;

Bile albe:

 • Ușor de instalat (plug&play);
 • Design placut;
 • Stabilitate si robustețe;
 • Calitate audio bună;

Concluzionând, Trust GXT 244 Buzz este un microfont echilibrat, calitativ care nu iese din tipare foarte mult. Trust a făcut o treabă bună cu cele două modele pe care le-am testat până acum, urmează și al treilea curând.

Recomand acest microfon dacă vă doriți să scăpați de clasicele microfoanele integrate deja in căști sau dacă sunteți streameri la început de drum.

Trust GXT 244 Buzz primește nota 8.5/10 din partea noastră.

La momentul publicării acestui review microfonul poate fi găsit în magazinele partenere la un preț de pornire de 280 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...