Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

“Spring Loaded”-evenimentul Apple din această primăvară

Apple a confirmat oficial desfășurarea evenimentului “Spring Loaded”, primul eveniment major pentru anunțarea produselor din acest an.

Acesta va avea loc pe 20 aprilie, iar zvonurile spun că vom avea parte de o reîmprospătare a gamei de iPad Pro, posibil primele Apple Mini Led-uri, dar și trackerele AirTag, noile modele de AirPod-uri și multe altele.

Prezentarea va avea loc la ora 13:00 ET (ora 20:00 a României). La fel ca anul trecut, ne așteptam ca Apple să lanseze modelele de 11 și 12,9 inchi ale iPad Pro, compania făcând o schimbare foarte importantă în tehnologia ecranului, zvonurile susținând că vom găsi ecranele Mini Led pe aceste device-uri. Din cauza acestui ultim aspect, se preconizează că vor fi foarte greu de găsit, totodată prețurile destul de ridicate, iar probabil varianta de 12,9 inci va fi întârziată până când Apple va putea oferi o disponibilitate cât de cât medie a produselor.

Un raport Bloomberg ridică așteptările, susținând că se așteaptă ca Apple să schimbe cipul A12Z pentru un procesor mai nou, care se spune că ar fi la egalitate cu cel mai recent chipset, M1. De asemenea, noile iPad-uri vor face upgrade la un port Thunderbolt.

Un nou accesoriu, Apple Pencil, se află în lucru în acest moment și va fi compatibil cu noul iPad Pro. Câteva imagini cu noul accesoriu au circulat pe Twitter, aflând astfel că vârful lui va fi similar cu cele de la Wacom.

Unul dintre cele mai așteptate produse, este AirTag-ul. Fiind unul dintre cele mai păstrate secrete ale Apple, AirTag-urile au fost în atenția multor zvonuri, încă de la începutul anului 2019. Sunt dispozitive mici, circulare, cu Bluetooth și cipuri radio cu bandă ultra largă, ce vor funcționa pe baza aplicației deja existente, Find My Apple.

Deși piața e împânzită de diferite modele de caști fară fir, Apple aduce Airpods 3, generația a 3-a de Airpod-uri Apple, ce vor fi mai scurte și vor prezenta capete pentru urechi înlocuibile. De asemenea, bateria va avea o durată de viață mai mare decât modelele anterioare.

Apple TV, din păcate ceva inexistent în țara noastră, va avea un nou model actualizat anul acesta, cu un procesor mai rapid, cu o telecomandă nouă și o rată de refresh ridicată la 120 Hz.

Deși nu suntem 100% siguri de noile produse Apple, în cadrul evenimentului va fi lansată oficial versiunea iOS 14.5. Noua versiune vă promite o capacitate mai rapidă de deblocare a iPhone-ului, chiar și cu mască pe față, prin intermediul Apple Watch-ului.

Debutul plin de succes de anul trecut ale computerelor Apple alimentate cu siliciu, determină ca ochii utilizatorilor să fie ațintiți asupra tranziției Apple la ARM. Se zvonește că în termen de doi ani, compania va trece complet de la cipuri Intel, la propiile cipuri, dar pentru asta Apple lucrează la numeroase Mac-uri noi. MacBook-uri Pro mai puternice, renunțarea la bara cu touch-screen, MagSafe-ul va fi readus în peisaj, porturi suplimentare și un cip din seria M, îmbunătățit, sunt caracteristici ce Apple vrea să le aducă pe noile MacBook Pro.

 

Așadar, deși o parte din aceste informații sunt zvonuri sau câteva “information leak-uri” din partea companiei, Spring Loaded se anunță a fi un eveniment interesant pe care vă recomandăm să-l urmăriți pe 20 aprilie, ora 20:00.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...