Connect with us

Hi, what are you looking for?

mobile

Sony lansează noul Xperia 1 IV, perfect pentru creare de conținut datorită primului obiectiv din lume cu zoom optic continuu

Sony lansează astăzi noul smartphone Xperia 1 IV, dezvoltat special pentru utilizatorii care caută cele mai noi tehnologii în materie de smartphone-uri, precum tehnologie imagistică de ultimă generație, capabilități avansate de gaming și funcții audio puternice, toate într-un design compact și modern.

„Xperia 1 IV este o continuare interesantă a seriei Xperia”, a spus Nobuki Asahina, Head of Mobile Sales & Marketing. „La Sony, considerăm că nu există limite pentru creativitate, iar noul nostru flagship Xperia 1 IV este rezultat din această filozofie. Xperia inspiră utilizatorii să devină creatori, iar fiecare etapă a realizării de conținut poate fi gestionată folosind Xperia 1 IV. Pe lângă toate acestea, este și foarte rapid! Fiecare aspect al acestui dispozitiv a fost creat pentru a maximiza viteza de execuție. Fie că vorbim despre viteza camerei, sau viteza de răspuns în gaming, credem cu tărie că acest nou dispozitiv va fi o încântare pentru clienți.”

Senzor de imagine de top și zoom optic pentru fotografie și înregistrare video de ultimă generație

Xperia 1 IV dispune de 3 obiective: unul ultra-wide de 16mm, unul wide de 24mm și un nou obiectiv unic telefoto 85-125mm cu zoom optic, pentru a le oferi creatorilor posibilitatea de a capta o gamă largă de conținut.

Toate obiectivele au un senzor de imagine „Exmor RS™ pentru mobil” de 12MP, cu o viteză de citire de până la 120 de cadre pe secundă. Această capabilitate permite dispozitivului să înregistreze video slow-motion la rezoluție 4K 120 de cadre pe secundă până la 5x, cu Real-time Eye AF și Real-time tracking pentru fotografierea de imagini statice cu fiecare obiectiv. Xperia 1 IV combină și informații despre adâncimea de câmp, folosind senzorul 3D iToF, și detectarea subiecților utilizând inteligența artificială (AI), pentru autofocalizare precisă în condiții de luminozitate scăzută.

Mai mult, optica ZEISS a fost calibrată special pentru smartphone-ul Xperia. Coating-ul ZEISS T* contribuie la randare mai precisă și la mai mult contrast, prin reducerea reflexiilor pentru toate camerele de pe spate.

Camera din față este echipată cu un senzor de imagine „Exmor RS™ pentru mobil” de 12 MP, unul mai mare decât senzorul de imagine integrat pe modelul precedent. Acesta asigură reducerea zgomotului din imagine în locuri întunecate și posibilitatea de a realiza selfie-uri la rezoluție 4K HDR.

Creează conținut video incredibil

Xperia 1 IV oferă capabilități video fără precedent. Conceput pe baza feedback-ului direct primit din partea creatorilor de conținut video, Sony a dezvoltat funcția „Videography Pro”, care aduce împreună toate setările necesare pentru realizarea de video. Acest lucru le permite utilizatorilor să ajusteze cu ușurință setări precum focalizarea, expunerea și balansul de alb – chiar și atunci când înregistrează.

Utilizatorii pot capta și reda scene aflate în mișcare rapidă și video slow-motion până la 5x datorită abilității dispozitivului de a înregistra la rezoluție 4K HDR 120 de cadre pe secundă pe toate obiectivele. Posibilitatea de a realiza un video stabil și fluid este mai accesibilă ca niciodată datorită celei mai noi funcții Optical SteadyShot cu FlawlessEye. Xperia 1 IV dispune, de asemenea, de tehnologie Eye AF și de posibilitatea de urmărire a obiectelor în timpul înregistrării video, permițându-le utilizatorilor să mențină subiectul în focalizare precisă și să petreacă mai mult timp concentrându-se pe compoziția imaginii.

Livestream oricând, oriunde

Xperia 1 IV îmbunătățește calitatea de livestreaming simplificând, în același timp, procesul. Dispozitivul permite „Eye AF” și „Object Tracking” la utilizarea modului Videography Pro în timpul unui livestream. Totodată, utilizatorii pot face streaming video la înaltă calitate din camerele compatibile din seria Alpha, în timp ce folosesc Xperia 1 IV drept monitor extern. Atunci când îl asociază cu monitorul de vlogging de la Sony, utilizatorii pot face livestream de conținut la rezoluții și mai mari, folosind camerele de pe spate.

Fotografii cu tehnologia de pe camerele Alpha

Xperia 1 IV combină un un obiectiv puternic telefoto cu zoom optic, cu bokeh excelent și tehnologie avansată de autofocalizare care livrează imagini incredibile. Xperia 1 IV permite Real-time Eye AF și fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă cu AE (auto expunere)/AF în HDR pe toate cele 3 obiective, pentru a capta atât portrete ale oamenilor, cât și ale animalelor, chiar și atunci când sunt fotografiați subiecți aflați în mișcare sau în condiții de fotografiere dificile. Mai mult, Xperia 1 IV folosește inteligența artificială (AI) pentru calibrarea balansului de alb, în așa fel încât să capteze și să corecteze culori în condiții de luminozitate dificile, livrând un rezultat cât mai apropiat de realitate.

Divertisment imersiv excepțional

Cu un display OLED 4K HDR cu o rată de reîmprospătare a ecranului de 120Hz și fără notch care să întrerupă redarea conținutului pe ecranul wide de 6.5” cu raport de aspect 21:9, Xperia 1 IV oferă o experiență de vizionare unică, imersivă. Display-ul lui Xperia 1 IV este cu 50% mai luminos și include Real-time HDR drive pentru vizibilitate îmbunătățită atât în zone cu luminozitate crescută, cât și în cele întunecate, chiar și în medii supra-expuse.

Xperia 1 IV dispune de certificare IP65/68 în ceea ce privește rezistența apă și praf și folosește Corning Gorilla Glass Victus pe spate și pe partea din față.

Design-ul plat, foarte compact și mat al lui Xperia 1 IV este disponibil în două opțiuni de culoare: Negru si Violet, îmbinând stilul minimalist și calitatea premium a materialelor. Dispune de un buton ergonomic dedicat pentru declanșator, cu un finisaj embosat pentru utilizare îmbunătățită.

Preț și disponibilitate: Xperia 1 IV & Accesorii

Husa asortată cu stand încorporat are același design modern și inovator precum smartphone-ul – și vine cu un suport de susținere încorporat, fiind realizată din materiale anti-bacteriene și concepută pentru a se potrivi perfect în mână. Aceasta este disponibilă în varianta de culoare Negru și va putea fi achiziționată începând cu jumătatea lunii iunie 2022.

Xperia 1 IV va fi disponibil pentru cumpărare începând cu jumătatea lunii iunie 2022, la un preț recomandat de 6.599 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...