Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Sony lansează camera profesională full-frame FX3

Sony a anunțat oficial noua cameră FX3 (model ILME-FX3) care combină cele mai bune tehnologii Sony în materie de cinematografie digitală cu funcționalități de imagine avansate împrumutate de la camerele mirrorless Alpha, pentru a crea profilul de culoare cinematografic ideal.

Sony a anunțat oficial noua cameră FX3 (model ILME-FX3) care combină cele mai bune tehnologii Sony în materie de cinematografie digitală cu funcționalități de imagine avansate împrumutate de la camerele mirrorless Alpha, pentru a crea profilul de culoare cinematografic ideal.

„FX3 a fost conceput pentru a transforma viziunea creativă în realitate,” a spus Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Aceasta le permite creatorilor să-și aducă exprimarea vizuală în lumea cinematografiei prin conținut imersiv. Vom continua să sprijinim creatorii din întreaga lume prin intermediul gamei Sony Cinema Line.”

Aspect Cinematografic

FX3 utilizează tehnologia de top Sony în materie de realizare a senzorilor de imagine, pentru a atinge viteze de procesare ridicate și o calitate excelentă a imaginii. Senzorul full-frame cu retroiluminare Exmor R CMOS de 10.2 megapixeli (efectivi, aprox.) pentru filmare (și 12.1 Mp pentru foto)  face echipă cu procesorul de imagine BIONZ XR, pentru sensibilitate ridicată și zgomot redus. Sensibilitatea ISO de bază se situează între 80 și 102,400 (poate fi extins până la 409,600 la filmare), iar intervalul dinamic este unul impresionant, cu peste 15 trepte de expunere.

Ca răspuns la o nevoie în continuă creștere în ceea ce privește profunzimea exprimării, modelul FX3, alături de camerele FX9 și FX6 din gama Cinema Line, permite utilizatorilor să obțină un aspect cinematografic fără post-producție, folosind S-Cinetone. Bazată pe știința culorilor inspirată de camera de top Sony VENICE, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, culori blânde și tușe fluide, esențiale pentru un aspect cinematografic.

Puteți filma cu 4K la până la 120 de cadre pe secunda și înregistrare internă. De asemenea, imaginile extrem de fluide înregistrate în slowmotion (până la 5x) la rezoluție QFHD (3840 x 2160) cu autofocalizare oferă noi posibilități de exprimare creativă.

Concepută pentru filmare solo confortabilă  

Cea mai compactă și ușoară cameră din gama Cinema Line, FX3 este ideală pentru filmarea direct din mână, pentru cea realizată cu ajutorul unui gimbal sau al unei drone. Cântărește doar 715 grame, inclusiv bateria și cardurile de memorie, iar body-ul are 77.8 mm înălțime, 129.7 mm lățime și 84.5 mm grosime – fără proeminențe. Grip-ul camerei a fost proiectat cu atenție pentru a oferi flexibilitate, stabilitate și confort optim pentru filmări lungi.

Realizată pentru mobilitate și eficiență, camera FX3 are cinci porturi filetate (pentru șuruburi 1/4-20 UNC) pentru a atașa cu ușurință accesorii compatibile, rămânând în același timp suficient de ușoară pentru filmare direct din mână și ușurând transportul și configurarea. Mânerul cu porturi XLR inclus se atașează ferm la body prin intermediul Multi Interface Shoe fără instrumente speciale și oferă trei orificii filetate suplimentare pentru accesorii: două în partea superioară și unul posterior. Monitoarele externe, recorderele, receiverele de microfon fără fir, kitul de patină de accesorii sau alte accesorii pot fi atașate în siguranță.

Pentru a oferi un sunet de înaltă calitate, mânerul XLR include două intrări audio XLR/TRS către FX3. Cu un microfon XLR opțional, semnalul audio digital poate fi transferat direct către cameră pentru o calitate audio de top. Setările camerei permit mai multe formate de înregistrare audio, inclusiv înregistrare pe 4 canale pe 24 de biți. Deoarece adaptorul XLR este integrat în mâner și nu necesită cabluri sau baterii suplimentare, acesta oferă o configurare facilă.

Despre Cinema Line

Cinema Line este o gama de camere profesionale S0ny cu un aspect cinematic, realizate prin cultivarea experientei indelungate a Sony in materie de productie digitala cinematografica, oferind o operabilitate crescuta si o fiabilitate ce raspund celor mai exigente cerinte ale unei game variate de creatori de continut.

Cinema Line include și camera digitală dedicată domeniului cinematografic, VENICE – foarte apreciată în domeniul producțiilor de filme artistice, dar și al serialelor, modelul professional FX9, popular pentru realizarea de documentare și serii de tip dramă, dar și modelul FX6 pentru imortalizarea rapidă a acțiunii și a conținutului preferat al creatorilor. Prin adăugarea lui FX3, cea mai compactă camera din această gamă, Sony completează o gamă completă de instrumente creative versatile, pentru toate tipurile de povestitori vizuali.

Preț și disponibilitate

Noua camera full-frame FX3 din gama Cinema Line va fi disponibilă începând din martie 2021, la dealerii autorizați Sony, un preț aproximativ de 22900 RON.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...