Connect with us

Hi, what are you looking for?

games

Riot Games organizează Valorant Champions Tour

După marele succes cunoscut de Valorant, dezvoltatorii jocului, Riot Games, anunță integrarea acestuia în ecosistemul eSports, dezvăluind o nouă structură competitivă pentru 2021, introducând Valorant Champions Tour.

Valorant Champions Tour reprezintă o structură competitivă, ce va cuprinde o serie de turnee jucate în Australia, Africa, Asia, Europa, America de Sud și America de Nord. Formatul competiției respectă clasica “structură piramidală”, echipele luptandu-se pentru titlul de “the best VALORANT team”.

Champions Tour se bazează pe un format familiar cu majoritatea fanilor FPS și va fi împărțită pe 3 niveluri. Vor există evenimente regionale, denumite “Challengers”, iar cele mai bune echipe din acestea vor trece în etapa următoare, reprezentată de 3 competiții diferite denumite “Master”. Acestea vor servi drept rundă de calificare pentru etapa finală, cea globală, unde vor concura 16 echipe.

Champions Tour este următorul nostru pas pentru a dezvolta VALORANT într-un esport global demn de pasiunea fanilor noștri”, a comentat Whalen Rozelle, Director Senior Esports la Riot Games.

Pentru că o competiție de asemenea anvergură atrage multă atenție, sponsorii nu au încetat să apară. În mod oficial, Riot Games a anunțat că Red Bull și SecretLab sunt parteneri fondatori ai Champions Tour, subliniind potențialul uriaș al competiției, deși se află abia la început. Acest parteneriat nu este o noutate, ambii parteneri fiind deja entitățile principale ce au sponsorizat competițiile mega-cunoscutului joc League of Legends.

Sezonul va începe la sfârșitul lunii ianuarie, cu evenimente regionale “Challenger” din întreaga lume. Fiecare etapă “Challenger” va fi alcătuită din trei turnee și o finală care va avea loc pe parcursul a șase săptămâni. Fiecare turneu va cuprinde opt echipe care își vor câștiga locurile prin calificări. Echipele câștigătoare, se vor califica în finale Challenger.

Deși pandemia impune anumite reguli și restricții, Riot Games, anunță că modalitatea de joc și calificare, nu vor fi impactate de virus, iar competițiile se vor desfășura conform regulior impuse în întreagă lume.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...