Connect with us

Hi, what are you looking for?

featured

REVIEW: ViewSonic VP2768 – ultra wide, ultra culori

Ați fi surprinși (sau nu) să știți cât de mult contează un monitor potrivit atunci când ne dedicăm unui hobby. Mi-am propus să scriu despre un monitor ce afișează culori la fel de frumoase precum această zi mai mult sau mai puțin călduroasă de martie. ViewSonic VP2768 este un monitor destinat în principal graficii, nu gaming-ului per se, dar se descurcă onorabil în ambele aspecte. Haideți să vedem!

Caracteristicile cheie ale lui ViewSonic VP2768 sunt reprezentate de panou, mai exact tipul acestuia și dimensiunea. Este vorba de un panou IPS de 27″ care redă imaginile la o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli cu o rată de refresh de 60hz. O altă caracteristică foarte importantă pentru scopul acestui monitor este faptul că poate afișa până la 4.39 trilioane de culori mulțumită procesării de culoare LUT 14-bit. Mai jos avem o listă cu specificațiile complete:

  • Diagonală Ecran: 27″ (68.5cm)
  • Tipul Panoului: LED IPS
  • Rezoluție: 2560×1440 pixeli
  • Timp de Raspuns: 5ms
  • Luminozitate: 350cd/mp
  • Contrast: 1000:1 / 20.000.000:1 (dinamic)
  • Dimensiuni: 613 x 540 x 215 mm
  • Greutate: 6.88kg

Construcția acestuia este robustă și în același timp minimalistă, unde suportul este ușor de utilizat pentru ajustarea înălțimii și pentru rotirea monitorului la un unghi de 90°, iar piciorul suportului este suficient de mare pentru a asigura stabilitatea pentru un design firav la prima vedere. Realizat din aluminiu cu un finisaj ce oferă un aspect brushed, suportul are un aspect modern care îl face ușor de integrat într-un spațiu de birou sau studio. Carcasa ecranului este realizată dintr-un plastic dur, care inspiră calitate și are un finisaj anti-amprente.

 

Monitorul prezintă mai multe porturi amplasate dedesubt, printre care patru USB 3.0, doua HDMI 1.4, 3 pentru diferite moduri display și unul pentru audio output 3.5 mm, alături de cinci butoane customizabile pentru diferitele funcții și setări, pe lângă cel destinat pornirii și opririi.

Am avut ocazia să mă distrez cu ViewSonic VP2768 așa că l-am pus la încercare atât în munca pentru care a fost creat, cât și în gaming. Chiar dacă nu sunt un maestru când vine vorba de Adobe Photoshop, îmi place să mă joc în Zbrush, soft în care, monitorul inculpat a reușit să mă uimească prin spectrul de culoare IMENS pe care îl poate afișa. Roșul s-a văzut mai roșu decât până acum și am descoperit nuanțe noi, cel puțin vizual, pentru că oricum nu știu cum se numesc toate 😀 În jocuri, am testat un titlu drag mie și anume DOOM, alături de Apex Legends și Counter Strike Global Offensive. Dacă în DOOM, rata de refresh de 60hz nu este chiar atât de deranjantă și oferă o experiență de joc bună, în Apex Legends și CSGO povestea a fost cu totul alta. Ambele titluri sunt multiplayer, deci timpul de reacție contează destul de mult, iar avantajul oferit de monitor își face simțită prezența. Sau, în cazul de față, nu și-o face. Cele 5 milisecunde necesare pentru a recepționa comanda, alături de rata mică de refresh, par să te țină pe loc în aceste două jocuri în care își face și tearing-ul apariția din cauza diferenței mari de cadre pe secundă afișate.

Meniul pe care ni-l pune ViewSonic VP2768 la dispoziție nu este foarte stufos și mi s-a părut dificil de manevrat. Cuprinde ajustări de imagine și culoare… și cam atât. Din păcate, nu avem funcții de ajustare automată a luminozității, nici FreeSync, care a devenit un must-have chiar și pentru monitoare care nu sunt neapărat destinate jocurilor.

Per total, ViewSonic VP2768 este o alegere potrivită pentru entuziaștii ambelor tabere sau chiar pentru cei care nu sunt familiarizați cu întreaga dinamică a specificațiilor unui monitor. Aspectul acestuia este plăcut, simplu, construcția robustă, iar multitudinea de porturi pusă la dispoziție facilitează utilizarea optimă a tuturor echipamentelor aflate în vecinătate. Posibilitatea customizării butoanelor din spatele monitorului și numeroasele opțiuni de ajustare a culorilor, a contrastului și a iluminării îl fac pe VP2768 să fie utilizat cu cel mai mare drag.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...