Connect with us

Hi, what are you looking for?

games

REVIEW: Trust GXT 860 Thura – Echilibrul dintre buget și performanță

Trust face parte din acei producători de periferice care știu să îmbine performanța dorită de gameri cu prețuri relativ accesibile. Astăzi ne ocupăm de modelul GXT 860 Thura, o tastatură semi-mecanică ce reușește să se facă plăcută în cele mai diverse situații.

Tastatura este echipată cu iluminare LED, a cărei dans de culori poate fi ajustat în nouă variații diferite, folosește o interfață USB pentru a conecta firul cu o lungime de 170 de cm și poate activa modul dedicat gaming-ului, prin blocarea tastei Windows și prin opțiunea ”anti-ghosting”. Haideți să vedem specificațiile complete:

  • Tehnologia tastelor: semi-mecanică

  • Greutate totală: 1341 g

  • Conectivitate: USB 2.0  prin cablu

  • Lungime cablu: 170 cm

  • Iluminare: LED, nouă variații

  • Compatibilitate: PC, laptop, pentru Windows 7, 8 și 10

Alte funcții:

  • Mod gaming

  • Mod anti-ghosting

Aspect, teste și vărsatul cafelei

Construcția tastaturii este ergonomică, robustă și simplă, iar suprafața de sub taste este confecționată din metal, de aici și greutatea impresionantă. Iluminarea pornește de sub taste, extinzându-se spre margini, pentru un plus de eleganță.

În plus, tastatura poate fi înclinată datorită piciorușelor pliabile ce previn alunecarea, iar modelul este acompaniat de un suport detașabil pentru încheieturile mâinilor. Cam la asta se rezumă aspectul jucăriei, așa că vom trece la experiența de utilizare.

 

În esență, GXT 860 Thura se descurcă onorabil în ambele aspecte, și anume în experiența in-game și în performanțele din timpul utilizării. Funcția de gaming permite jucătorului să blocheze tasta destinată Windows-ului, pentru a evita apăsarea acesteia din greșeală în timpul sesiunilor de gaming. Opțiunea anti-ghosting cuprinde până la 16 taste simultan, astfel încât ”button mashing-ul” neintenționat să nu aibă efecte nedorite.

Aceste funcții, împreună cu schimbarea modului de iluminare, se realizează direct din taste, fără ajutorul vreunui driver auxiliar ce trebuie instalat. Iluminarea standard cuprinde un întreg curcubeu, iar ajustările acesteia țin doar de preferințele utilizatorului. Schema de culori nu poate fi schimbată, ci doar așa-zisa ”pulsare” a culorilor. Cele nouă moduri de iluminare nu impresionează cu nimic în mod deosebit, dar oferă tastaturii un aspect plăcut, util mai ales pe timpul nopții.

Puterea lui GXT 860 se manifestă în timpul celor mai aprige momente de joacă. Fiecare apăsare de tastă este precisă, echilibrată, împreună cu sunetul plăcut specific acestor tastaturi, care oferă celui ce o butonează un sentiment de încredere și satisfacție.

Testată de subsemnatul pe terenurile intergalactice din StarCraft II, pe celebrul Dust 2 al Counter-Strike: Global Offensive, dar și în timpul redactării acestui material, Thura m-a convins că nu este nevoie de prea multe elemente sofisticate pentru a avea parte de rezultate decente spre deosebite.

Din păcate însă, GXT 860 nu este un model ”spill-proof”, deci cafeaua…de dimineață, în mod neironic, s-a dovedit a fi destul de complicat de îndepărtat în momentul în care a făcut cunoștință cu dosul tastelor. Desigur, tastele se pot scoate oricând, dar chinul din procesul efectiv de scoatere al acestora, combinat cu spațiile strâmte și cu dificultatea îndepărtării corespunzătoare a murdăriei nu sunt punctele forte ale acestei tastaturi de gaming.

Suportul pentru încheieturi nu este o adiție vitală, ba chiar m-a incomodat de câteva ori, deci acesta rămâne la mila opiniei fiecărui utilizator în parte. Personal, aș rămâne numai la piciorușele anti-alunecare. Nu numai că opresc tastatura de la o lua la vale, ci și o înclină puțin, ceea ce mi se pare suficient de confortabil.

Concluzie

Trust GXT 860 Thura este o tastatură ce poate fi numită cu succes drept echilibrul dintre buget și performanță. Prețul este accesibil, iar modul în care aceasta a făcut față încercărilor la care a fost supusă este unul deloc neglijabil.

Thura se adresează celor care doresc să-și reînnoiască arsenalul de periferice, pentru gaming lejer și satisfăcător, însă fără prea multe bătăi de cap. Iluminarea este drăguță, lungimea cablului îndestulătoare, iar  dacă lipsa caracteristicii ”spill-proof” nu vă deranjează, puneți mâna pe ea, că nu mușcă!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...