Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: Tastatura Trust GXT 865 ASTA

Când vine vorba de gaming și de ce avem nevoie pentru a face asta ne vin în minte câteva lucruri pe care gamerii le consideră esențiale, de exemplu o tastatură mecanică. În acest sens Trust ne vine în ajutor și astăzi ne-au pus pe masă GXT 865 ASTA, o tastatură mecanică / un produs entry-level pentru lumea tastaturilor mecanice. La o privire în ansamblu raportul preț/performanță este unul bun, însă vom afla la final dacă rămânem cu această părere sau nu.

Așa cum ne-a obișnuit când vine vorba de tastaturi mecanice, Trust vine cu un design simplu, elegant și plăcut, mulat perfect pe nișa de gaming. Chiar dacă a devenit un feature standard în această industrie, ne bucurăm să vedem iluminarea RGB și pe GXT 865 ASTA, deoarece aduce tastatura complet neagră la viată.

Nici cutia nu se dezminte de design-ul tastaturii, transmițând aceeași aură de elegantă prin simplitate. GXT 865 ASTA vine într-o cutie neagră, iar pe partea frontală regăsim o poză cu tastatura iluminată pentru a ne face o idee despre cum arată în momentul în care va sta pe birourile noastre. Trust s-a gândit la cei pretențioși și a pregătit un decupaj prin care pot fi apăsate câteva taste pentru a simți feedback-ul acestora. Pe spate regăsim notate succint feature-urile și specificațiile pe care Trust le oferă pentru acest model, iar în interior găsim tastatura, manualul de instrucțiuni și un sticker al brandului.

Tastele negre impreună cu suportul lor metalic oferă senzația unei tastaturi premium, strălucind prin simplitate, nu prin extravagantă . Logo-ul Trust este așezat, timid, deasupra numpad-ului. O aparentă atât de simplă la o tastatură de gaming se găsește foarte greu în acest moment în industria sufocată de brandurile care incearcă să atragă prin estetică și design futuristic. Un feature pe care nu l-am văzut nici la brand-urile de top din acest domeniu a fost keycap-ul puller-ul care are locul său pe spatele tastaturii, astfel nu va mai fi pierdut și va fi la îndemână tot timpul. Conexiunea se face printr-un cablu USB de 1.8 metri care oferă o libertate destul de mare și ne permite să alegem pe unde cablul va părăsi tastatură: prin mijloc, prin dreapta sau stânga. Acest lucru este important, deoarece îi va ajuta foarte mult pe cei care doresc un look cât mai curat al biroului.
Din păcate tastele nu oferă un feedback când sunt apăsate, deoarece nu se creează acel efect de „click” cu care ne-am obișnuit de la alte tastaturi mecanice. Acesta a fost un compromis în favoarea prețului fiindcă implementarea acestui feedback presupune folosirea altor switch-uri, cu un cost mai ridicat, rezultând într-un preț mai mare al produsului final. Pe de altă parte, este o tastatura silențioasă, datorită încapsulării și cursei tastelor, ceea ce înseamnă că poate fi folosită cu succes și într-un mediu office, spre exemplu.

Deoarece vorbim de o tastatură situată într-un segment de piată accesibil tuturor, GXT 865 ASTA nu dispune de butoane specializate în controlul media, dar acesta poate fi realizat prin folosirea tastelor funcționale în combinație cu tasta FN, permițându-ne să controlăm volumul, player-ul muzical și, nu în ultimul rând, schema de culori pentru iluminarea RGB. Dacă tot a venit vorba de iluminare, trebuie menționat că, în ciuda faptului că nu vine cu un software dedicat controlului, GXT 865 ASTA vine la pachet cu 7 moduri de iluminare predefinite, iar printre acestea Trust ne-a oferit și unul definitoriu pentru acestă tastatură, modul de gaming care păstrează iluminarea doar pe tastele folosite cel mai des în jocuri. Nu în ultimul rând, fiind o tastatură de gaming, avem și posibilitatea de a bloca tasta Windows pentru a nu avea surprize în jocurile online.

În gaming, scopul principal al acestei tastaturi, s-a comportat bine, oferindu-ne sigurantă în meciurile lungi de League of Legends și Counter-Strike: Global Offensive, când greșeala nu este o opțiune, deoarece soarta întregului meci poate depinde de asta. GXT 865 ASTA răspunde bine la apăsarea tastelor și, în ciuda lipsei feedback-ului, ne-a oferit o senzație de control pemanent, lăsandu-ne să ne concentrăm pe meci și acționând într-un mod natural.
Singurul lucru căruia i-am simțit lipsa este wrist-rest-ul, dar cel mai probabil doar din cauză nișei de tastaturi de gaming care ne-a obișnuit cu acest lucru deoarece cei de la Trust au reușit să ne ofere un produs confortabil și plăcut chiar și în sesiuni lungi de gaming.

Pentru noi impresia finală lăsată de Trust GXT 865 ASTA este una foarte plăcută deoarece este o dovadă că incă există produse bune raport calitate/preț și compromisul poate fi făcut în favoarea calitătii, nu doar al feature-urilor. Ne-am bucurat să vedem o tastatură mecanică mid-budget, cu capacităti destul de bune pentru segmentul de piată și feature-uri suficiente pentru a satisface atât cerințele tinerilor, cât și ale celor ce vor un produs office-friendly.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...