Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: Synology DiskStation DS220j

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este să folosim un stick USB. Ce ai zice totuși dacă ai avea la dispoziție o soluție eficientă și performantă ce trece dincolo de restricția rețelei locale, oferindu-ți acces la fișiere de oriunde. O astfel de soluție se numește NAS, iar în cazul de fată discutăm de un model pentru casă, Synology DS220j, un dispozitiv de stocare și back-up ce vine cu un preț foarte interesant. La cei 800 lei, preț de achiziție fără HDD inclus, acesta poate fi o soluție de stocare și back-up foarte atractivă pentru cineva care “devorează” o cantitate mare de conținut digital.


Astfel, trecând peste introducere, vreu să vă prezint astăzi Synology DiskStation DS220j, un NAS multifuncțional ce mi-a venit echipat cu două HDD-uri Seagate de 10TB.


Ca și dimensiuni, este un NAS foarte compact, ce poate fi ușor plasat în orice spațiu din casă, chiar și pe birou. Este livrat într-o cutie de mici dimensiuni ce include și un manual cu instrucțiuni de instalare și utilizare, un încărcător și un cablu Ethernet pentru conectarea la rețea.

După o aproape o lună de utilizare pot spune că este un NAS perfect pentru cei ce au nevoie de un spațiu de stocare acasă. Datorită unei varietăți extinse de opțiuni în materie de aplicații, acesta poate deveni ușor atât un cloud server, cât și un server multimedia, unde poți stoca în siguranță poze, filme sau muzică.


În cazul de fată, pentru că unitatea primită de noi a venit la pachet cu două HDD-uri Seagate de 10T, am decis să îl setăm să fie atât server de cloud, cât și server multimedia. Accesul la fișiere se face foarte ușor, chiar și de pe telefon, folosind aplicațiile de mobile oferite de Synology. Astfel, pentru acces la filme avem disponibilă aplicația “DS video”, pentru a vizualiza sau salva poze am folosit „DS photo”, în timp ce pentru un acces total la documentele stocate pe NAS am instalat pe telefon Synology Drive.

Tot pentru un acces ușor la date, este oferită și funcția QuickConnect, cu ajutorul căreia te poți conecta la NAS via Internet, fără a-ți mai bate capul cu configurarea regulilor pentru direcționarea porturilor, DDNS sau alte setări complicate de rețea. Prin serverul de fișiere încorporat, ai asigurat accesul rapid la date, un sistem de organizare ușor de folosit, posibilitatea partajării cu parolă prin link-uri ușor de configurat, cu valabilitate determinată și un motor de căutare precis. Mai mult, Synology oferă suport pentru protocoalele de rețea, este permisă integrarea cu camere IP de supraveghere video, este posibilă configurarea unui server de email, a unui server VPN sau proxy, dar și găzduirea unui blog WordPress.

Doritorii il pot achizitiona de la PC Garage, accesand acest link.

În concluzie, Synology DiskStation DS220j este un server multifuncțional-cu beneficii pentru toate categoriile de utilizatori. Este ușor de folosit, chiar și pentru cei fără cunoștințe tehnice în domeniu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...