Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

REVIEW: Sistem IT Direct Custom Works David

Băieții de la IT Direct nu au uitat de noi, iar în această săptămâna au parașutat în sediul nostru un nou loot crate. În loot crate se ascundea „micutul” David, care este cel mai puternic mic sistem din această parte a Europei. David este reîncarnarea IT a celui ce l-a învins pe marele Goliath. Asta vrea și acest sistem să facă, să se ia la trântă cu full-tower-ele de pe piață. David ca și sistem de gaming are următoarele caracteristici: este foarte jucăuș la capitolul design și lumini, foarte puternic la capitolul hardware și nu îi este frică de niciun joc sau aplicație, este pregătit să facă față la orice este supus.

Ambalaj și accesorii

Cum am spus și mai sus, am primit un loot crate. Exact așa va primi oricine îl va cumpăra pe David; un loot crate din lemn cu logo-ul ITD și un design venit parcă de la cutiile de muniție din WW2. În interior, pe lângă David, vom regăsi și câteva elemente surpriză puse de IT Direct pentru a crea un element de unicitate și a sublinia efortul care a fost depus la crearea acestuia. O pereche de mănuși este primul element pe care îl vei vedea atunci când deschizi cutia. De ce? Pentru a nu lăsa amprente pe lateralele de sticlă ale carcasei. David se bucură și de un set de analize complet. Înainte de a fi livrat trece printr-un control amănunțit, iar fiecare element este pus la punct. Pe foaia de analize vom regăsi parametrii de performanță și temperaturile la care ajunge sistemul în diferite stări: idle, full-load, randare etc.

Specificații

Să-l „dezbrăcăm” pe David, zic:

Placă de bază: Gigabyte Z390
Procesor: Intel Coffee Lake Core i5 9600K
Placă Video: GeForce RTX 2070 8 GB
Memorii: Corsair Vengeance RGB LED 16 GB DDR4 3000 Mhz
SSD: Samsung 970 EVO 250 GB
HDD:
Sursă: Seasonic 650W
Cooler: Rajintek Orcus 240
Carcasă: Rajintek Ophion Evo

Așa arată David stock, fără nicio modificare adusă „armurii”, însă dacă utilizatorul dorește se pot face schimbări. De ce? Pentru că IT Direct oferă soluții custom pentru tot arsenalul de sisteme de gaming.

Design

 

Dacă Athena avea un design minunat, David are unul spectaculos. Un spectru nebun de culori înconjoară toate componentele și îi oferă un efect splendid. Placa video de la Aorus este „de toți banii”, cum se spune în popor. Efectele de lumină de la placa video împreună cu benzile de led din interior și cooler-ele se îmbină perfect și oferă un flow perfect pentru lumină. Toate led-urile pot fi controlate din soft-ul dedicat sau din telecomandă, care este inclusă în pachet. Nu are rost să vorbim mai mult despre led-uri și lumini, deoarece configurațiile care pot fi create sunt infinite și ne-ar lua două zile să descriem toate scenariile posibile. Nici carcasa de la Rajintek nu a scăpat de tuning-ul oferit de IT Direct; datorită plăcii video care nu intră în carcasa stock aceasta a fost mărită, punându-se distanțiere între sticlă(pe ambele părți) și carcasă. Acest lucru a îmbunătățit air flow-ul din carcasă, deoarece acum este o carcasă semi-open ce dă și un efect vizual demențial. Minusul oferit de această deschidere este praful, carcasa se va umple mult mai repede de praf din cauza deschiderilor, însă cu un tub de aer comprimat problema se rezolvă destul de repede. Pe partea frontală regăsim butonul de power, integrat cu logo-ul Rejintek, foarte discret pus. În partea frontala mai regăsim, stingher, și două porturi: un port USB 3.0 și un port Type-C.

Ah, era sa uit! Fiecare sistem vine cu o placuta unica ce indica serial number-ul, iar sticla poate fi personalizata, spre exemplu, cu nickname-ul folosit in jocul preferat, numele cuiva special, un citat etc.

Teste

Să-i dăm și test lui David, nu? Să vedem ce știe să facă.

In jocuri?

Apex Legends: Ultra settings 1920×1080

 • Min: 112 FPS
 • Max: 145 FPS
 • Avg: 124.9 FPS

Battlefield 1: Ultra settings 1920×1080

 • Min: 142 FPS
 • Max: 160 FPS
 • Avg: 158 FPS

Grand Theft Auto V: Ultra settings 1920×1080

 • Min: 99 FPS
 • Max: 120 FPS
 • Avg: 111 FPS

PlayerUnknown’s Battlegrounds: Ultra settings 1920×1080

 • Min: 94 FPS
 • Max: 110 FPS
 • Avg: 105.5 FPS

Deus Ex: Mankind Divided: Ultra settings 1920×1080

 • Min: 74.3 FPS
 • Max: 95 FPS
 • Avg: 82.3 FPS

David al nostru este la fel de puternic ca și cel din poveste și a reușit să ne treacă testele cu brio. David este un sistem ce merită lăudat la toate capitolele. De ce? Pentru că IT Direct nu s-a zgârcit la capitolul componente și a folosit doar hardware de top pentru ca cei ce îl cumpără să se bucure cu adevărat de performanțele acestora. Este ceva unic și custom, în adevăratul sens al cuvântului. Acest mod de a crea și vinde sisteme de gaming nu este foarte popular la noi în țara, iar dacă dorești să îți cumperi ceva asemănător vei găsi doar pe la distribuitorii străini.

David este un PC high-end și poate satisface cerințele oricărui gamer fără nici măcar să „sughită”. David este disponibil pe site-ul  IT Direct, cât și în oferta PC Garage la un preț de 9.999 lei în momentul redactării acestui articol.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...