Connect with us

Hi, what are you looking for?

games

Review: Nvidia GeForce Now a împlinit un an

La mulți ani, Nvidia GeForce Now! Serviciul de cloud gaming împlinește un an și am decis să oferim drept cadou un review detaliat despre platforma care dorește să revoluționeze modul în care ne jucăm.

O luăm încetișor și prima dată haideți să aflam ce înseamnă în esență GeForce Now și ce vrea el să facă. GeForce Now este un serviciu al celor de la Nvidia ce vrea să ofere și celor ce nu au un hardware performant posibilitatea de a se juca jocuri high-end, precum: CyberPunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla, GTA V și multe altele. Practic Nvidia îți oferă prin acest serviciu toată puterea de procesare necesară rulării jocului și tu te poți juca liniștit pe PC-ul, telefonul, tableta care în mod normal nu ar suporta acel joc.

Serviciul poate fi accesat de pe PC/Laptop, telefon, tabletă și ChromeBook. Pentru telefoanele și tabletele cu Android aplicația GeForce Now se poate descărca din Magazin Play, însă utilizatorii de IOS nu dispun de aplicație în Apple Store încă, dar pot accesa totul prin Safari Web Browser.

Nvidia pune la bătaie doar puterea de procesoare, deoarece nu regăsim o librărie proprie de jocuri. Spre exemplu, dacă vrem să ne jucăm CyberPunk 2077 trebuie să-l achiziționam pe Steam și apoi legăm contul de Steam la GeForce Now. Nu sunt toate marile nume disponibile în platformă, însă se bucură de sute de jocuri compatibile, ceea ce face din GeForce Now una dintre cele mai bune platforme de game streaming de pe piață.


GeForce Now are două opțiuni de afiliere: free și founders. Opțiunea free nu costă nimic, însă accesul este limitat la o oră și nu se oferă nici RTX ray tracing. A doua opțiune, founders, costă 5 dolari pe luna și oferă sesiuni mult mai lungi de gaming, prioritate pe servere și RTX ray tracing. De asemenea, în această perioadă este o ofertă și poți achiziționa 6 luni de membership founders pentru doar 27.45 dolari.

Mai sus am enumerate dispozitivele de pe care poate fi utilizat serviciul Nvidia, însă nu merge chiar pe orice PC. Spre exemplu, pe un PC cu Windows XP si  Pentium 4 nu vei reuși să rulezi jocurile din platformă.

Pentru a putea rula GeForce Now ai nevoie de un PC cu următoarele cerințe minime:

  • Procesor Dual-Core cu o frecvență mai mare de 2GHz;
  • 4 GB de memorie RAM;
  • Suport DirextX 11.

Pentru sistemele de la Apple nu există acest imperiment, până și un MAC din 2009-2012 reușind să ruleze serviciul GeForce Now. Un alt mare avantaj al platformei este acela că are suport și pentru gamepad-urile de la Sony, Xbox sau Logitech.

Timp de două săptămâni am testat și noi GeForce Now și ne-am înșirat toată suita de dizpozitive pe o masă și am trecut la treabă. Mentionem că toate testele s-au făcut pe un abonament de internet de 1000 Mbs/s de la Digi. Rezultatul testului de internet îl puteți vedea în poza de mai jos:

Bineînțeles, că prima dată am intrat și ne-am jucat jocul care este în centrul atenției în ultima vreme, Cyberpunk 2077. Cum a fost experiența? Surprinzător de bună. De-a lungul sesiunii de gaming (undeva la 4 ore și jumătate) nu am întâmpinat input lag sau delay și chiar am reușit să-l jucăm cu totul pe ultra și Ray Tracing on. Ne-au ajutat și băieții de la Digi și chiar am reușit să menținem o rezoluție 1080p.

Cu Cyberpunk nu am reușit să criticăm prea mult GeForce Now așa că am zis să trecem la lucruri mai serioase și să-l băgam în jocuri competitive. Prima oară ne-am jucat CS:GO și totul a mers mult mai smooth decât pe hardwar-ul nostrum aproape. Am zis, bă, așa ceva nu se poate! Un serviciu de streaming să-mi permită să mă joc jocuri competitive fără să am delay sau un ping imens. Trecând de șocul provocat de experiența avută în CS:GO am trecut la League of Legends, unde ghiciți ce? Nici aici nu am avut pic de lag și totul a mers ca la carte. Unde mai pui că am reușit și să car meciul, jucând Master IY junglă (cunoscătorii știu ce spun).

Experiența mobile a serviciului GeForce Now a fost una plăcută, e interesant să te poți juca pe telefon jocuri ce în mod normal nu ai putea să o faci, însă nu sunt un mare fan al acestui tip de gaming așa că las experții în jocuri mobile să se pronunțe la acest capitol.
În concluzie, Nvidia oferă o soluție foarte bună și celor ce nu doresc sau nu au posibilitatea să își cumpere un PC high-end pentru a rula jocurile preferate, dar în același timp menține niște limitări pentru GeForce Now.

Ne-a plăcut experiența GeForce Now și putem spune că își merită banii pe deplin dacă nu vrei să investești în hardware. Nvidia GeForce Now primește din partea noastră notă 9/10.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...