Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: NAS Synology DS 920+, iti pastreaza datele in siguranta si pe termen lung

O soluție pentru back-up-ul datelor personale e oricând bine venită. Fie că discutăm despre un back-up pe HDD extern sau în Cloud, este bine să avem o copie de rezervă a datelor noastre. Totuși, un NAS reprezintă cea mai optimă soluție în timp, oferind stocare pe termen lung și posibilitatea de upgrade în orice moment a spațiului de stocare.

Discutăm astăzi despre DS920+, o soluție de la Synology menită să ne salveze datele personale, dar să ofere chiar și câteva beneficii în plus. Acest model este dedicat nu doar persoanelor care vor un simplu back-up, ci și persoanelor care dețin câteva cunoștinte despre NAS-uri și au mai lucrat până acum cu așa ceva. Pentru că soluții ieftine găsim peste tot, inclusiv Synology are modele accesibile fară prea mari pretenții, dacă ești un pic pasionat de domeniu, o să te intereseze un model mai avansat.

DS920+ este un NAS performant cu procesor Intel Celeron J4125 quad core la 2GHz, 4GB memorie RAM DDR4, suportă 4 unități de 3.5inch sau de 2.5inch pentru SATA, dar se pot monta și doua unități SSD de tip NVMe pentru cache.

Suportă maxim 64TB de stocare, adică 16TB pe fiecare slot, sau un maxim de 108TB de stocare dar doar într-un singur drive. Oferă posibilitatea de a face setup-uri în format RAID 0, RAID 5, RAID 6, RAID 10, RAID Hybrid, Basic și JBOD.

În pachet este oferit alături de un alimentator, două cabluri de internet, un ghid de instalare rapidă, cheițe pentru blocarea sertarelor și câteva șuruburi de fixare a HDD-urilor. Fiecare sertar se deschide ușor și culisează elegant pentru a elibera HDD-ul. Cântărește 2.24kg și măsoară 223 x 199 x 166mm, fiind relativ micuț pentru cât este de generos în specificații.

DS920+ folosește sistemul de operare DSM. Pentru configurare se folosește Synology Assistant, iar computerul și NAS-ul trebuie să fie în aceeași rețea pentru a putea fi împerecheate. DSM rulând direct în browser, având o interfață simplă, prietenoasă, cu care chiar și un copil s-ar putea descurca, fiind extrem de intuitivă.

Dacă nu ești un utilizator experimentat, nu o să te joci cu multe setări de acolo, dar nu iți face griji deoarece sunt trecute pe default. Doar dacă trebuie să modifici musai ceva sau ai anumite preferințe, te vei delecta cu o mulțime de setări și posibilități, căci în rest NAS-ul lucrează singur.

Inclusiv pentru telefon oferă numeroase aplicații, iar D920+ se poate transforma imediat într-un server serios, spațiu de back-up și chiar un loc unde camerele tale de supraveghere să stocheze informația.

De menționat sunt cele două porturi LAN cu suport Link Aggregation și Failover, dar și cele două porturi USB Type A 3.0 și portul eSATA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...