Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: Mouse Zowie S1 Divina Blue

A trecut ceva timp de la ultimul gadget testat de noi, de la cei de la BenQ. Așadar aducem în “lumina reflectoarelor” din redacția noastră, noul ZOWIE S1 DIVINA VERSION BLUE Mouse pentru e-Sports. După experiență faina, pe care am avut-o cu EC1-B, avem așteptări mari de la S1 Divina.

Design

După cum am văzut și în review-urile anterioare, S1 Divina, rămâne în aceeași categorie de design și greutate ca și Celeratis II, EC1-B, EC2-B, EC1-A și EC2-A.

S1 Divina are o lungime de 126mm, 66 mm lățime și o greutate de 87 g (fară cablu). Se încadrează perfect pentru categoria celor cu mâini relativ mari, cele 2 butoane auxiliare fiind poziționate pe partea stangă a mouse-ului. De asemenea, cei de la BenQ s-au gândit și la cei cu mâinile puțin mai mici, creând astfel și un model “small” (S2), ce prezintă o lungime de 122mm, o lățime de 64 mm și o greutate de 82 g (fară cablu).

Capetele frontale ale mouse-ului au fost ridicate pentru a oferi utilizatorilor o prindere mai bună, părțile mouse-ului având o formă similară cu seriile ambidextre ZA și FK, iar poziționarea butoanelor auxiliare, fac ca atingerea accidentală a acestora să fie aproape improbabilă, oferind o experiență de utilizare mult mai bună, față de alte modele, în care atingerea acestora din greșeală era “la îndemăna”, incomodând utilizatorul.

Totodată, există suficient spațiu între palmă și marginea din spate a mouse-ului, astfel încât utilizatorii se pot deplasa liber și își pot așeza palma pe spatele mouse-ului, forma fiind special adaptată pentru orice stil de prindere (claw, palm).

Din punct de vedere al aspectului, modelul dispune de 2 culori : albastru și roz, iar in cutie regasim si 2 patine de teflon de rezerva.

Finisajele sunt foarte bine puse la punct, dând o senzație plăcuta la utilizare, prezentant un avantaj major pentru cei cărora le transpiră mâinile. Nu devine alunecos și este destul de ușor de manevrat în timpul jocurilor.

La capitolul lumini, BenQ continua să rămână discret, singurele “luminițe” pe care le regăsim pe mouse, fiind cele de pe spatele mouse-ului, care ne indica nivelul DPI-ilor si USB report rate.
Scroll-ul, rămâne unul clasic, prezentând 16 trepte, pașii fiind distincți, dar destul de gălăgioși.

Butoane

Revenind la butoanele laterale, țin să menționez încă o dată, calitatea de a nu putea fi apăsate din greșeală. În general, pentru gameri, această problemă este una majoră și prezintă un foarte mare prilej de a everva utilizatorul încă de la primele click-uri. Acestea nu opun rezitenta mare la apăsare.

Și pentru că tot suntem la capitolul butoane, S1 Divina, prezintă pe spatele mouse-ului, 2 butoane, pentru DPI și pooling rate, amplasate în dreapta, respectiv în stânga, senzorului opric.

Deasupra butonului pentru DPI regăsim un mic led, ce indică nivelul DPI-ului:

  • Rosu – 400
  • Mov – 800
  • Albastru – 1600
  • Verde – 3200

De asemenea, în partea stangă, deasupra butonului pentru pentru pooling rate, regăsim 3 mici led-uri, în dreptul cărora avem câte o valoare: 125, 500 și 1000 Hz.

Din punct de vedere software, mouse-ul nu vine cu un driver dedicat, rezultând faptul că S1 Divina, devine un “plug&play”.

Dezavantajul acestui aspect e reprezentat de numărul limitat de DPI, pe care îl putem seta. Astfel, Zowie a ales să folosească 4 moduri, deoarece se încadrează în standardele jucătorilor profesioniști, care nu vor avea nevoie de mai mult de 4 moduri pentru DPI. Lift-off-ul poate fi setat, distanța optimă fiind cuprinsa între 1.5-1.8 mm.

Conectivitate, compatibilitate si cablu:

La capitolul conectivitate mergem pe clasic, prin conectare USB, iar la compatibilitate găsim o gamă larga de versiuni Windows și Mac : de la Windows 10, 8, 7, Vista, XP, 2000 la Mac OS X v10.2 after.

La capitolul cablu, BenQ ne surprinde cu un cablu ce oferă o experiență faina utilizatorului. Deși nu pare a fi de mare calitate, cablul este destul de ușor, maleabil, de 2 m lunigime, iar prin acest tip de cablu, mouse-ul nu va avea niciodată tendința de a fi tras de pe mousepad.

Performanta in jocuri

Pentru că acest mouse se adresează unei categorii speciale de oameni și pretenții, Divina S1, prezintă un senzor optic foarte precis. Pixart Avago 3360, vine cu optimizări speciale pentru obținerea unor performanțe maxime în jocuri.

Datorită materialului care împiedică transpirarea excesivă a palmei, formei ce se pliază ușor în mână și a butoanelor auxiliare care sunt greu de apăsat din greșeală, fac din acest mouse, unul ideal pentru FPS-uri, dar și MOBA-uri.

Concluzii

Din punctul nostru de vedere, BenQ a reușit să vină cu un desing clasic, simplist și elegant, cu un interior performant și satisfăcător, pentru utilizatorul de rând, dar mai ales pentru gameri. Dezvoltând o nouă poziționare pentru butoanele auxiliare și finisând design-ul mouse-ului, poți beneficia de o poziționare a mâinii cât mai bună pentru experiența în jocuri și nu numai.

Desigur, prețul nu este accesibil pentru toate genurile de oameni și gusturile acestora, mouse-ul plecând de la prețul de 476 lei pentru mărimea S. Astfel, ne așteptăm ca acest gadget să fie alegerea, în general, a gamerilor profesioniști sau a celor ce vor să își aducă în propria casă experiența unei competiții Esports.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...