Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

Review Kingston DataTraveler Max – un stick de memorie foarte performant

Kingston sunt renumiti pentru produsele de foarte buna calitate, in special stick-uri si memorii RAM, dar si SSD-uri pentru consumatorii casnici sau business. DataTraveler Max este un stick de memorie cu interfata USB C 3.2 Gen2 si o stocare de 1TB.

Unitatile flash din seria DataTraveler folosesc cel mai recent standard USB 3.2 Gen2 pentru a oferi viteze cat mai mari la scriere si citire. De exemplu, in cazul de fata, avem niste viteze declarate de 1000 si respectiv 900MB/s.

Acest stick a fost gandit pentru portabilitate si comoditate, oferind un port USB C sau USB A in functie de versiunea pe care alegeti sa o cumparati, dar retineti ca vitezele pot sa difere.

Este un stick ideal pentru a stoca fisiere generoase cum ar fi clipuri 4K, fotografii la rezolutie inalta, filme si alte asemenea care au nevoie de viteze mari pentru a fi transfera rapid.

Stick-ul de fata are o garantie de 5 ani si asistenta tehnica gratuita. Este dintr-un plastic rezistent si foloseste un slider pentru a avea acces la mufa USB C.

Personal mi se pare ca acest slider culiseaza destul de greu. Ar putea fi imbunatatit la acest capitol. In rest este un stick compact, nu neaparat cel mai mic, dar este ok de prins la chei.

Este oferit in capacitati de pana la 1TB, iar la mine a ajuns capacitatea cea mai mare de 1TB. Cea mai mica versiune este de 256GB.

In testele realizate de mine am obtinut viteze impresionate, fiind un stick extrem de rapid, chiar mai rapid decat multe SSD-uri din piata in format SATA sau chiar SSD-uri portabile.

Foloseste un controller Silicon Motion SM2320 UFD si memorie 3D NAND pe 96 de layere de la Micron. Carcasa este din plastic si nu este rezistenta la intemperii, din pacate.

In concluzie este un stick de memorie ultra rapid, nu neparat cel mai accesibil, dar clar isi face treaba pentru care a fost gandit. Faptul ca este oferit cu o garantie de 5 ani demonstreaza increderea pe care Kingston o care in acest produs.

Costa 727 lei la eMAG in versiunea de 1TB.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...