Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

REVIEW: Sistem IT Direct Custom Works Athena

După ce acum câteva săptămâni am fost la evenimentul de lansare a sistemelor de la IT Direct a venit și momentul review-ului. Ce ne-a picat pe mână? Athena. Despre acest sistem am vorbit pe scurt în articolul din ziua evenimentului. IT Direct dorește să acopere cât mai mult din cerințele pasionaților de gaming așa că a venit pe piață cu prețuri și configurații pentru toate buzunarele. Athena vine să completeze tridentul lui Poseidon alături de celalate două configurații de top oferite de IT Direct. Tridentul este complet însă îl mai avem și pe Pegasus care este un PC mid-range pentru cei ce doresc o experiență de gaming bună la un preț și mai bun.

 

Ambalaj și Accesorii

Surprizele nu le găsim doar la interior, ci și modul în care este livrat produsul. IT Direct s-a ocupat de acest lucru și pentru această serie a construit loot crate-uri de lemn pentru a te simți ca în PUBG, dacă ești fan, spre exemplu. Loot crate-ul de lemn este deseneat cu logo-ul IT Direct și în interior, pe lângă PC mai găsim și un accesoriu ce demonstrează atenția la detalii și faptul că aceste PC-uri au fost făcute cu pasiune, o pereche de mănuși pentru a nu murdari sticla în momentul unboxing-ului.

 

Specificații

Well, well, să trecem și la număratul cailor de la carul Athenei.

 •  Placă de baza: Gigabyte Z390M Gaming
 •   Procesor: Intel Core i5 9600k
 •   Placă Video: Gigabyte GeForce RTX 2080
 •   Memorii: Corsair Vengeance RGB LED 16GB 300Mhz Dual-Channel
 •   SSD: Samsung 970 EVO 250GB M.2 PCI-E x4
 •   HDD: WD Caviar Red 2Tb 5400RPM
 •   Sursă: Seasonic M12II-620 EVO
 •   Cooler: Raijintek Orcus 280 RGB
 •   Carcasa: Raijintek Paean M Black Window

Această sunt doar specificațiile de baza, deoarece în momentul în care este plasată o comandă clientul poate opta pentru alte dotări. Acest lucru este posibil, deoarece sistemele sunt făcute în momentul în care comanda este dată. Fiecare sistem va fi unic în acest fel.

Design

Design-ul este și el la un nivel la fel de înalt ca și componentele. Athena vine într-o carcasa open space de la Raijintek cu un panou de sticlă securizată personalizată. Pe sticlă regăsim gravat numele sistemului alături de un cap de războinic grec. Pe lângă acestea se va grava și nickname-ul posesorului sau orice își dorește acesta. De la nickname până la sloganuri celebre. IT Direct a confirmat că dacă utilizatorul dorește să graveze până și  „M*** PSD” pe carcasa, acest lucru este posibil. Asta înseamnă un custom de calitate. Nota supremă este atinsă de plăcuța custom din metal unde regăsim un număr de serie, fiecare client având un pc unic. Estetica este completată de fan-urile RGB care împreună cu memoriile de la Corsair și cooler-ul fac un adevărat spectacol de lumină. Minusul la capitolul design este HDD-ul care vine fixat pe capul din spate și nu da tocmai bine visual. Defectul poate fi remediat destul de ușor dacă utilizatorul va opta pentru un SSD mai mare și va renunta la HDD.

 

Teste

După cele enumerate mai sus nu cred că este nevoie să mai vorbim despre performanță, nu? Aveți vreo indoila că nu se va descurca la orice test este supus acest sistem? Noi l-am forjat cât am putut de mult și nu am reușit deloc să-i punem bețe în roate. Răcirea este una de nota 10 datorită carcasei open space și cooler-ului de la Raijintek. Temperatura maximă atinsă de sistem overall a fost de 55 grade.

Ce ne-am jucat pe el? Battlefield V, Resident Evil 2, Apex Legends și Assassin`s Creed Odyssey.

Ce a ieșit? Putem vedea mai jos:

Battlefield V – Ultra / 1080p / Ray Tracing ON

 • Min: 46.7 FPS
 • Max: 62.8 FPS
 • Average: 59.8 FPS

Resident Evil 2 – Ultra / 1080p

 • Min: 79.2 FPS
 • Max: 239.9 FPS
 • Average: 184.2 FPS

Apex Legends – Insane / 1080p

 • Min: 70.8 FPS
 • Max: 239.9 FPS
 • Average: 151.7 FPS

Assassin’s Creed Odyssey – Very High / 1080p

 • Min: 75.2 FPS
 • Max: 163.6 FPS
 • Average: 95.8 FPS

Vreți și benchmark-uri? Avem și d-astea:

 

Concluzie

Raportul preț/calitate este de neegalat de alți producători de sisteme, având în vedere că are componente de top și este și unic în același timp. Unicitatea fiind dată de panoul de sticlă personalizat și de plăcută de identificare.

 

Pe scurt, Athena este un pc high-end, unul dintre puținele sisteme de gaming personalizate cu adevărat de calitate vândute în România și poate satisface cerințele și celui mai împătimit gamer fără nicio problema. IT Direct a făcut o treaba foarte bună cu această serie de pc-uri și așteptăm și alte surprize din partea lor, fiindcă știm că pot oferi multe. Athena este disponibil atât de site-ul IT Direct, cat și în oferta PC Garage la un preț de aproximativ 9.999 lei în momentul redactării acestui articol.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...