Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review GXT 970 Morfix

Trust iese la interval cu un mouse versatil, ce poate mulțumi un împătimit de MOBA-uri, dar și să satisfacă nevoile unui job de minim 8 h pe zi în fața calculatorului, totul la un preț accesibil și “uman”.

GXT 970 vine într-o cutie compactă, cu un aspect și cromatică specifică Trust, în care vom găsi mouse-ul, plăcuțele laterale interschimbabile, manualul de utilizare și bineînțeles un sticker cu sigla GXT.

Încă de la primul contact cu mouse-ul, acesta pare să promită multe. Proiectat ca un mouse pentru gaming, are un design foarte fain, fabricat dint-un material “not cheap at all” cu o textură de cauciuc ce oprește alunecarea mâinii, iluminare RGB subtilă și totodată îndeajuns de multă. Ca dimensiuni prezintă 42 X 72 X 126 mm, 110 g (fară plăcuțe) și un cablu USB de 180 cm.

La acest mouse considerăm că punctul forte e reprezentat de design. Noțiunea de plăcuțe detașabile nu sunt o noutate, însă încadrarea în acest segment de preț, ne determină să aducem doar cuvinte de laudă la adresa Trust. Poți avea un mouse special pentru MOBA ul tău preferat sau MMO, iar în următoarele secunde să obții un mouse cu care să lucrezi cel puțin 8h de muncă, cu mâna relaxată și cu un click response cum trebuie.

Plăcile interschimbabile se atașează magnetic și sunt acționate mecanic. Odată atașate, plăcuțele stau foarte bine prinse și nu par că s-ar desprinde în timpul unui meci înfocat. Totodată, deși au această stabilitate, când vine vorba să vă schimbați configurația, acest proces va fi unul ușor, fară să fie nevoie să trageți de ele într-un anumit unghi sau să prindeți o priză bună.

Morfix vine cu 4 plăcuțe: 2 pentru partea stângă (cu butoane programabile) și 2 pentru partea dreaptă (unul cu un cant în care vă puteți odihni degetul și unul fară cant). Deși vine cu aceste plăcuțe, mouse-ul este dedicat dreptacilor. Rotița de scroll ne-a impresionat pozitiv, ea având un material texturat și cauciucat, ce pare a fi durabil. Butoanele pentru selectarea DPI-urilor sunt foarte bine poziționate (în spatele rotitei de scroll). În cadrul testelor noastre, nu ni s-a întâmplat să apăsam accidental pe ele.

De-a lungul testelor, mouse-ul s-a mișcat foarte bine, neavând lag sau orice alte bug-uri. Are un senzor PMW3325 cu polling rate 125/250/500/1000Hz și datorită materialului de pe spatele lui, alunecă smooth pe mouse pad. Ca bila neagră, am putea sublinia greutatea lui. Neavand grutate reglabilă și din cauza magneților plăcutelor interschimbabile, se poate simți greu în mână.

Deși este un plug and play, punctul central de control e reprezentat de softul lui special, pe care îl puteți descărca foarte ușor și rapid de pe site-ul recomandat de ei. Din aplicație puteți seta iluminarea, DPI-ii, pooling rate-ul șamd. De menționat și apreciat este faptul că are 3 profiluri diferite pe care le puteți salva și vă puteți memora setări speciale pentru butoanele dedicate, fiind foarte ușor să le comutați între ele, fie că aveți setări speciale pentru jocuri diferite, fie că împărțiți mouse-ul cu altcineva.

Iluminarea RGB vine “cu tot tacâmul”. Luminile sunt personalizabile, existând 9 opțiuni diferite în care vă puteți seta culorile din partea de jos a mouse-ului. Totodată aveți opriunea de a opri iluminarea sau de a seta o singura culoare.

Ca un rezumat al tuturor celor spuse mai sus, GXT 970 Morfix este un mouse versatil cu un design modern, fabricat dintr-un material destul de rezistent, cu un senzor prompt, iluminat RGB, bine gândit și ușor de utilizat, având într-adevăr o problemă a greutății.

Având în vedere reportul calitate preț, este un deal foarte bun ( În acest moment îl puteți găsi în magazinele din Romania la prețul de 130 de lei). Din partea noastră primește nota 9/10.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...