Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Review: Camera de bord Mio MiVue C312

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de siguranță, camera de bord MiVue C312. Dată fiind și situația actuală în care ne aflăm majoritatea celor ce pleacă în concediu aleg ca mijloc principal de deplasare autotorismul personal, astfel că acest accesoriu poate fi foarte util în cazul unor incidente.

MiVue C312 este o cameră de bord foarte simplă ce poate fi folosită și de șoferii care nu sunt foarte familiarizați cu tehnologia actuală. Este un produs de tipul „plug and play” ținând cont că pornește imediat ce este conectată la bricheta mașinii. De asemenea, dispune și de menu în limba română, ceea ce face utilizarea acesteia și mai prietenoasă.

Ce regăsim în cutie?

  • Camera de bord;
  • Cablul de alimentare;
  • Sistemul de prindere pe parbriz;
  • Manualul de utilizare.

Design-ul lui C312 este unul simplu, ce nu iese în evidență și se poate încadra foarte ușor în design-ul interior al oricărui vehicul. Carcasa este în totalitate dintr-un plastic negru ce se simte de proastă calitate la atingere. Punctează la capitolul aspect prin dunga roșie ce înconjoară zona lentilei. Pe partea laterală, lângă senzorul optic regăsim microfonul, iar butoanele de control sunt amplasate pe laterală. Ecranul este unul de 2”, iar imaginea oferită este suficient de calitativă dacă se dorește vizualizarea rapidă a unui eveniment din trafic.

Suportul de montare pe parbriz în schimb este calitativ și vă spun că m-am chinuit puțin să o dau jos după ce am efectuat testele. Prinderea este foarte bună, iar o eventuală cădere a camerei este minimă. De asemenea, suportul este rotativ.

Cablul de alimentare este suficient de lung și nu trebuie să îți faci griji că nu ajunge, poți avea priza și în portbagaj că tot o să îți ajungă cablul.

Ca specificații tehnice putem spune că dispune de o rezoluție Full HD 1080p la 30 fps-uri, un senzor video 2M, o diafragmă F2.2 și are un unghi generos de vizualizare, 130 de grade. Am montat camera sub oglinda retrovizoare și am avut o deschidere foarte bună asupra traficului din față. Formatul în care filmează este .MJPEG. La capitolul stocare și compresie are o problemă, deoarece o oră de filmare a rezultat în 5 GB, ceea ce mi se pare destul de mult. Camera nu dispune de memorie proprie, ceea ce înseamnă că este nevoie de achiziționarea unui card microSD, până la 64 GB.

Un feature foarte interesant pe care l-am regăsit este senzorul G cu 3 axe care în caz de accident sau de schimbare bruscă de direcție înregistrează automat mișcările vehiculului și asigură protecția datelor înregistrate, acestea nefiind suprascrise.

La capitolul utilizare am fost mulțumit aproape pe deplin de MiVue C312. Este o cameră decentă, simplu de utilizat și conectat, oferă o imagine cu o calitate bună, iar sistemul de prindere este unul de bună calitate. Minusul pe care îl are vine de la redarea înregistrărilor direct pe ecranul ei, deoarece sunetul iese foarte distorsionat și nu se înțelege absolut nimic, însă imaginea are o calitate bună pe ecranul de 2”. Când am extras materialul video de pe card sunetul a fost de o calitate bună, probabil are această problemă din cauza difuzorului intern.

În concluzie, MiVue C312 este o cameră de bord perfectă pentru cineva cu un buget restrâns, dar care dorește totuși să aibă un plus de siguranță atunci când se află pe drumurile patriei. Raportul calitate/preț este cel mai mare avantaj pe care îl are C312, camera fiind disponibilă la un preț de 270 lei, în momentul publicării acestui articol.

Din partea noastră Mio MiVue C312 primește nota 8/10.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...