Connect with us

Hi, what are you looking for?

mobile

Primul contact cu Samsung S21, S21+ și S21 Ultra

Începutul de an vine cu mult așteptatele smartphone-uri Samsung, din gama S21. După ce S20, nu s-a ridicat tocmai la așteptările utilizatorilor, Apple câștigând foarte mult teren cu noile iPhone 12, Samsung deschide anul cu noi dispozitive care, speram noi, să fie pe măsura așteptărilor.

Galaxy S21 vine în trei variante, cu dimensiuni și specificații diferite, având același procesor la bază, ecranul, bateria și camerele, diferind de la un model la altul.

Noile dispozitive încearcă să ofere o experiență premium, colțurile rotunjite făcând experiența utilizării mai plăcută. Telefoanele vor fi disponibile, în funcție de model, pe alb, albastru deschis, negru, phantom violet și negru.

Pe măsură ce dimensiunea telefonului crește, acesta prezintă o stabilitate mai mare pe suprafețe plane, iar modulele de cameră sunt considerabil mai subțiri decât la S20 Ultra sau Note 20 Ultra

Din punct de vedere al ecranului, pe S21 avem un FHD+ de 6.2 inch, pe S21+ un FHD+ 6.7 inch, iar pe S21 Ultra, un WQHD curbat de 6.7 inch (fiind singurul cu ecran curbat pe laterale).

Toate cele 3 modele au un refresh dinamic de 120HZ, această valoare fiind atinsă doar în momentele în care telefonul rulează aplicații ce au nevoie de un astfel de refresh, astfel economisind energia bateriei.

Ecranul oferă culori vii și dinamice, datorită tehnologiei Dynamic Fluid AMOLED, modelul S21 Ultra stand cel mai bine la capitolul luminozitate, ajungând la valori de până la 1500 niți.

S21 și S21+ prezintă GlassTic cu rezistență de 3 ori mai mare decât în trecut, pentru a fi mai ușoare, S21 Ultra, deținând Gorilla Glass 7 și pe față și pe spate.

După cum am specificat și mai sus, procesoarele sunt aceleași la bază, ele promițând să fie cele mai rapide din industire. Regăsim și de această dată procesoare Qualcomm și Exynos, însă nu s-au observat diferențe vizibile între cele două modele.

Ca nivel de consum de energie și baterie,  S21 și S21+ prezintă baterii de 4000 mAh, respectiv 4800 mAH, iar S21 Ultra 5000 mAh. La capitolul încărcare rapița, toate suporta 45W și 15W la încărcarea Wireless.

Din primul contact, s-a observat că viteza telefoanelor este susținută de cantitatea de memorie RAM, S21 și S21+ deținând 8 GB, iar S21Ultra 12/16 GB pentru varianta de 512GB stocare, toate moedelele plecând de la 128 GB de stocare ultrarapidă.

Cel mai așteptat capitol, camerele foto.

Aici se văd cel mai bine diferențele dintre cele trei modele. La S21 și S21+, vom găsi aceleași camere ( două de 12 megapixeli pentru Wide și UltraWide și una de 64 de megapixeli pentru cea Tele, cu Zoom Optic).

Pe S21 Ultra, vom găsi o cameră Wide de 108 megapixeli, una ultraWide de 12 megapixeli și două camere cu Zoom Optic, ambele de 10 megapixeli, camera frontală fiind de 40 de megapixeli.

Din testele apărute pe internet, aceste camere se prezintă foarte bine, atât pe parte video cât și foto.

Pe partea video, telefoanele dispun de filmare 8K în 30 de cadre pe secundă, S21 Ultra deținând funcția de Director Mode, în care poți filma cu oricare dintre cele 3 camere de pe spate, dar și cea frontală, în același timp, având posibilitatea de a trece de pe una pe alta, în timpul filmării.

Pe oricare dintre cele 3 modele, vei găsi funcția de Android Auto, care poate oferi acces la secțiunea SmartThings, prin care poți controla dispozitivele Smart din casă, chiar din mașină.

Din punct de vedere al prețurilor, S21 cu cea mai mică variantă de stocare pleacă de la 850 de euro, S21+ începând de la 1049 de euro. S21Ultra, la fel, de la cea mai mică variantă de capacitate de stocare, plecând de la 1249 euro.

Toate modelele vor fi disponibile pe piață începând cu data de 29 ianuarie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...