Connect with us

Hi, what are you looking for?

mobile

Oppo a lansat modelul X 2021

Anul trecut vă vorbeam într-un articol despre inovațiile cu care Oppo vrea să vina pe piață, printre care se numără și telefonul cu ecran rulabil. Așadar, aceștia s-au ținut de cuvânt, iar anul acesta au lansat Oppo X 2021.

Deși nu se poate cumpăra momentan, prin intermediul unor revieweri și vloggeri ce activează în domeniul tech, am avut șansă să vedem cum se prezintă smartphone-ul.

Spre deosebire de modelele Fold2 și Mate Xs, de la Samsung și Huawei, care au ecranul îndoit la interior sau exterior, Oppo deține un sistem de balamale folosit în industria televizoarelor rulabile, ecranul retrăgându-se în interior și revenind la dimensiunea unui smartphone din zilele noastre.

Nerulat, prototipul are un ecran de 6,7 inch în diagonală, iar “deschis” 7,4 inch. Întregul telefon are 230g.

Cu ecranul rulat, display-ul ajunge la un format de 4:3, imitând senzația de tabletă. Scalarea video, de la “smartphone” la “tabletă” se face instant sub ochii utilizatorului, fară ca acesta să vadă modificări ale conținutului urmărit.

În interior, prezintă 2 motoare electrice, ce mișcă întreg sistemul. Ecranul are pe spate un soi de “șine de tanc” de oțel pentru a-l ține întins. Oppo susține că tehnologia folosită pe X 2021, nu va încreții ecranul.

Datorită întregului angrenaj ce necesită energie pentru a putea mișca întreg sistemul, ne așteptăm ca bateria telefonului să nu țină atât de mult. Compania spune că balamaua este făcută să reziste cel puțin 2-3 ani de utilizare intensă sau 5 de utilizare moderată.

Prototipul prezintă senzor de amprentă pe lateral și slot de încărcare de tip usb-C.

Momentan nu există specificații oficiale și nici o dată de lansare, însă suntem nerăbdători să vedem cu ce ne vor surprinde cei de la Oppo.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...