Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Nvidia și noua serie de plăci video RTX 30

NVIDIA a dezvăluit astăzi Seria de GPU-uri RTX™ 30, bazate pe arhitectura NVIDIA Ampere, care livrează cel mai mare salt generațional din istoria GeForce.

Seria RTX 30 a fost dezvăluită în cadrul unui eveniment de lansare virtual găzduit de către fondatorul și CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang, care a anunțat, de asemenea, că Fortnite, un fenomen al culturii pop primește suport RTX ray tracing în timp real, adăugând patru funcționalități ray-traced pentru o experiență de gaming mai imersivă, printre care reflexii, umbre, iluminare globală și ocluzie ambientală.

De asemenea, Huang a dezvăluit noi unelte pentru gameri, printre care NVIDIA Reflex, care îi face pe jucătorii competitivi mai rapizi; Omniverse Machinima, pentru storytelling în jocuri video folosind motoare grafice cu procesare în timp real; și NVIDIA Broadcast, care folosește puterea inteligenței artificiale pentru a transforma orice încăpere într-un studio personal.

„Lansarea de astăzi a plăcilor grafice NVIDIA Ampere este un pas uriaș către viitor,” a spus Huang. „Rezultatul din spatele a mii de ore de muncă și inginerie, seria GeForce RTX 30 oferă cel mai mare salt generațional de până acum. NVIDIA RTX îmbină shader-ul programabil, tehnologia ray tracing și inteligența artificială pentru ca dezvoltatorii să poată să creeze lumi complet noi. Peste 20 de ani, ne vom uita înapoi și vom realiza că viitorul gaming-ului a început în acest moment.”

 

Minuni ale arhitecturii NVIDIA Ampere – a doua generație RTX

Printre lucrurile care stau la baza performanței fascinante a seriei RTX 30 de plăci video și a arhitecturii NVIDIA Ampere sunt tehnologii de ultimă generație și peste două decenii de cercetare și dezvoltare, printre care:

 • Noi multiprocesoare de streaming:Fundația pentru cea mai rapiă și mai eficientă placă video, care livrează de două ori mai mult FP32 throughput comparativ cu generația precedentă și o putere de procesare a shader-ului de 30 TFLOPS.
 • A doua generație de nuclee RT:Noi nuclee RT dedicate care livrează de două ori mai mult throughput decât generația precedentă, plus ray tracing, shading și compute în același timp, cu o putere de procesare de 58 RT-TFLOPS.
 • A treia generație de nuclee Tensor:Noi nuclee Tensor dedicate, care livrează de două ori mai mult throughput decât generația precedentă, lucru care permite viteze și eficiență mai mare pentru rularea de tehnologii cu inteligența artificială, precum NVIDIA DLSS, și o putere de procesare de 238 TFLOPS.
 • NVIDIA RTX IO:Permite încărcarea rapidă și decompresia asset-urilor din jocuri pe baza plăcii video, accelerând performanța input/output de până la 100 de ori, în comparație cu un hard drive sau cu metodele API de stocare tradiționale. Împreună cu noul API DirectStorage pentru Windows de la Microsoft,(1) RTX IO descarcă zeci de nuclee de lucru ale procesorului pe placa video RTX, îmbunătățind numărul de cadre pe secundă și oferind o încărcare aproape instantanee.
 • Cea mai rapidă memorie grafică din lume:NVIDIA a lucrat cu Micron pentru a crea cea mai rapidă și discretă memorie grafică pentru seria RTX 30 și anume GDDR6X.(2) Oferă o viteză de transfer a datelor de aproape 1TB/s lățime de bandă a memoriei sistemului pentru aplicațiile plăcii grafice, maximizând performanța jocurilor și aplicațiilor.
 • Tehnologie de procesare pentru noua generație: Noul proces de fabricație de la Samsung pe 8 nanometri, realizat special pentru NVIDIA, care permite o densitate mai mare a tranzistorilor și eficiență crescută.

 

NVIDIA prezintă GeForce RTX 3080, RTX 3070, RTX 3090 Founders Edition

 • GeForce RTX 3080 —Cu un preț începând de la 3,499 RON, RTX 3080 este cea mai puternică placă video de gaming – cu o performanță de până la două ori mai mare decât cea a generației RTX 2080. Cu 10GB memorie high-speed GDDR6X la 19Gbps, RTX 3080 poate livra constant un conținut la 60 de cadre pe secundă la rezoluție 4K.
 • GeForce RTX 3070 — RTX 3070 va putea fi cumpărată începând de la 2,499 RON și este mai rapidă decât modelul RTX 2080 Ti, la un preț mai mic de jumătate, fiind, în medie, cu 60% mai rapidă decât placa video originală RTX 2070. Aceasta este ecehipată cu o memorie de 8GB GDDR6, atingând punctul culminand al performanței jocurilor care rulează 4K la o rezoluție de 1440p.
 • GeForce RTX 3090 — Modelul de top al gamei este RTX 3090, cu un preț de 7,499 RON și o denumire pe măsură: „BFGPU”— Big Ferocious GPU. Aceasta vine chiar și cu o structură mai silențioasă, un design pe două axe cu trei compartimente, care lasă aerul să circule și care este de până la 10 ori mai puțin zgomotos decât modelul TITAN RTX, păstrând placa video cu până la 30 de grade Celsius mai rece. Cei 24GB de memorie GDDR6X pot suporta chiar și cei mai complecși algoritmi de inteligență artificială și cele mai încărcate fluxuri de date și de creare de conținut. Placa video RTX 3090 este cu până la 50% mai rapidă decât actualul procesor grafic de top TITAN RTX, oferindu-le gamerilor posibilitatea de a experimenta conținut la 60 de cadre pe secundă la rezoluție 8K în multe jocuri de top.

Noile plăci video aduc o serie de premiere mondiale, printre care:

 • O soluție de răcire pe două axe care optimizează fluxul de aer — O performanță de răcire de până la două ori mai mare, cu un design compact uimitor. Jucătorii și creatorii de conținut vor putea să se bucure de performanță fără egal, în timp ce plăcile lor video rulează mai silențios și rămân mai reci ca niciodată.
 • Design mecanic și electric de top — o structură metalică mai puternică – cu un nou arc lamelar, alături de un conector pentru sursă cu 12 pini – ce permit mai mult spațiu pentru componente și pentru răcire, fiind compatibil și acei conectori cu 8 pini din actualele surse, prin utilizarea unui adaptor inclus.
 • HDMI 2.1— Lărgimea de bandă crescută obținută datorită HDMI 2.1 permite, pentru prima dată, o singură conexiune prin cablu la televizoarele 8K HDR, pentru gaming ultra-high-resolution.
 • Decodificare AV1 — Primele plăci video cu suport pentru noul codec AV-1, ce le permite jucătorilor să vizioneze pe Internet conținut video 8K HDR folosind o lățime de bandă de maximum 50%.

 

Plăcile video GeForce RTX 3090, 3080 și 3070 vor fi disponibile la comandă, inclusiv modele cu specificații de bază, dar și modelele personalizate de către producători de top precum ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY și Zotac, dar și ca Founders Editions pe www.nvidia.com.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...