Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

NETGEAR Orbi RBK50 asigură puterea semnalului Wi-Fi în fiecare colţ al locuinţei

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ambalajul în care este livrat sistemul NETGEAR Orbi RBK50 are dimensiuni impresionante şi ilustrează simplitatea pe care o promovează producătorul cu această gamă de produse.

În materie de accesorii, pachetul conţine cele 2 adaptoare pentru alimentarea dispozitivelor, 1 cablu de reţea, declaraţia de conformitate, ghidul de instalare şi discul optic de suport.

Routerul RBR50 şi satelitul RBS50 sunt aproape identice ca aspect, motiv pentru care producătorul le-a dotat cu etichete ce pot fi înlăturate, astfel încât utilizatorul să poată recunoaşte mai uşor cele 2 echipamente.

Partea frontală este practic identică, fiind acoperită cu un plastic alb, fin, uşor cauciucat, albul dominant fiind întrerupt doar de prezenţa siglei Orbi.

Nici în spate nu se observă diferenţe, dar în cazul routerului unul dintre conectorii RJ-45 a fost marcat diferit, subliniind astfel funcţionarea acestuia ca port WAN. De aceea, RBR50 are numai 3 porturi LAN, în timp ce RBS50 are 4. Pe lângă acestea, dispozitivele mai sunt prevăzute cu câte 1 port USB, conector de alimentare, buton Power, buton Reset şi buton pentru sincronizare. De asemenea, se mai observă aici ceva fante de ventilaţie.

Atât în cazul routerului, cât şi în cazul satelitului, cele 2 laterale nu prezintă conectori, butoane sau LED-uri.

Partea superioară este cea care prezintă singura diferentă de design, astfel că în cazul routerului ea este bleu cu tentă de gri, în timp ce în cazul satelitului este albă. Spaţiul lăsat liber între această parte superioară are pe de o parte rolul de a permite aerului cald să iasă din carcasă, iar pe de altă parte este folosit pentru iluminarea LED a cărei culoare indică diverse informaţii despre sistem.

Părţile inferioare ale celor 2 echipamente nu prezintă niciun fel de diferenţe, ele fiind în ambele cazuri prevăzute cu fante de ventilaţie şi picioruşe din cauciuc pentru aderenţă.

Despre configuraţia hardware, Netgear nu oferă prea multe detalii. Informaţiile sunt însă disponibile în online şi se pare că RBR50 şi RBS50 nu prezintă diferenţe din acest punct de vedere, ele fiind echipate cu procesor quad-core Qualcomm IPQ4019 la 710MHz, 512MB memorie RAM, controller Wi-Fi 802.11ac 4x4 Qualcomm Atheros QCA9984 şi switch Gigabit Ethernet Qualcomm Atheros QCA8075.

NETGEAR Orbi RBK50 foloseşte un bootloader CFE şi firmware bazat pe o distribuţie de Linux, ce se prezintă destul de simplist şi poate chiar stângaci pe alocuri. Nu se poate configura decât un SSID pentru ambele bezi, selecţia între 2.4 şi 5.0GHz făcându-se automat, meniul dedicat controlului parental solicită de fapt instalarea unei aplicaţii client pentru control, cu versiuni pentru Windows, MacOSX, Android şi iOS, iar funcţionalitatea USB se rezumă la ReadySHARE Printer. Există însă suport OpenVPN, suport Prt Range pentru funcţia Port Forwarding şi conexiune wireless pentru vizitatori, cu posibilitatea de a bloca accesul acestora la reţeaua locală. Mai pe larg însă, puteţi vedea despre ce este vorba urmărind captura video de mai jos:

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: TP-LINK Archer C1200 si TP-LINK RE350 review | ITfiles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...