Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Netflix dorește restricționarea folosirii unui cont de mai multe persoane

Din motive de securitate dar și pentru afacere în sine, Netflix dorește să restrictioneze partajarea parolelor și shareuirea conturilor, pentru cei peste 200 de milioane de abonați.

GammaWire a descoperit o nouă funcție ce împiedică accesul persoanelor neautorizate să utilizeze contul. Un purtător de cuvânt al Netflix a declarat pentru The Verge: „Acest test este conceput pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturi Netflix sunt autorizate să facă acest lucru”. În cazul în care Netflix detectează că cineva încearcă să utilizeze contul fară a fi propietarul contului, i se va solicita indentificarea identității printr-un cod ce va fi primit pe e-mail sau telefon.

În momentul în care utilizatorul nu poate confirma într-un anumit interval de timp faptul că este propietarul contului, nu va putea accesa conținutul aplicației și li se va cere să-și facă propriul cont. Cu toate astea, măsura nu împiedică partajarea tuturor parolelor (propietarul contului putând în continuare să trimită prietenului codul de acces primit pe mail/telefon).

Aceasta măsură se află momentan în testare și nu este specifică anumitor tari. Funcția dorește să limiteze accesul utilizatorilor fară drepturi la cont sau care au obținut parola prin metode frauduloase.

O nebuloasă în aceasta măsură o reprezintă folosirea unui cont de către membrii unei familii. Termenii și condițiile Netflix afirmă că transmiterea conținutului pe platformă este „numai pentru uz personal și necomercial și nu poate fi partajată cu persoane din afara gospodăriei dumneavoastră”. Aceasta poate însemna o gospodărie fizică, dar condițiile de furnizare a serviciilor nu sunt foarte clare. Familiile cu copii plecați la facultate sau care trăiesc în diferite state se pot înscrie, de exemplu, pentru planul familial. Acesta este un scenariu despre care co-CEO-ul Reed Hastings a vorbit în mod specific în 2016.

Partajarea parolelor a fost mult timp o preocupare pentru analiști și investitorii în spațiu. Analiza efectuată de Parks Associates a estimat că partajarea parolelor și pirateria costă companiile din spațiul de streaming în jur de 9 miliarde de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...