Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Natec Genesis GX77: dragoste la prima … atingere

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

La fel ca orice alt domeniu, piaţa perifericelor este structurată pe mai multe segmente, în funcţie de nevoile şi bugetele utilizatorilor. Dacă mă întrebaţi pe mine, în cazul mouse-urilor avem de a face cu un segment entry level supra-populat, în timp ce segmentul mainstream, unde ar trebui să vedem un adevărat război pentru cel mai bun raport calitate/preţ, este cam liniştit. Motivul este dat probabil de faptul că producătorii au preferat să îşi facă un renume în segmentele High End sau chiar Enthusiast, urmând să vândă volume frumuşele în segmentul entry level. Iar producătorii mai puţin cunoscuţi nu au reuşit să adune suficientă faimă pe această piaţă pentru a conta în vreun fel.

De ceva vreme, urmăresc cu mare interes evoluţia celor de la Natec, despre care vă spuneam cu puţin timp în urmă că au pregătit produse noi, atractive. Rămân în zona mouse-urilor şi, după ce v-am arătat cine este Genesis GX69, vă voi explica acum de ce „m-am îndrăgostit” de Genesis GX77.

Natec Genesis GX77 - specificatii

La fel ca GX69, Natec Genesis GX77 vine într-un ambalaj modest, dar cu o formă atipică.

Natec Genesis GX77 - ambalaj fata Natec Genesis GX77 - ambalaj spate

Şi de această dată, ambalajul prezintă un perete frontal dublu ce ascunde o fereastră care permite vizionarea produsului fără a desface cutia.

Natec Genesis GX77 - ambalaj fata deschis

Dacă vă aşteptaţi la accesorii impresionante, veţi fi dezamăgiţi, întrucât producătorul nu oferă în pachet decât discul optic cu drivere şi aplicaţii şi ghidul de utilizare.

Natec Genesis GX77 - accesorii

Prima reacţie pe care o provoacă GX77 este una de admiraţie şi este legată de mărime, mouse-ul având mărimi apreciabile, potrivite pentru gamerii „serioşi”. El dispune de o formă ergonomică foarte reuşită, astfel încât sa asigure un nivel de confort cât mai ridicat. Pentru o aderenţă mai bună, suprafeţele cu care intră în contact utilizatorul au fost acoperite cu un plastic foarte fin, uşor cauciucat. Mai sunt prezente şi unele suprafeţe lucioase, dar şi ceva fante de iluminare, alături de logo-ul luminos, care contribuie, în mod surprinzător, la un design extrem de reuşit.

Natec Genesis GX77 - sus fata Natec Genesis GX77 - sus spate

Pe lângă butoanele standard şi rotiţa Scroll, Natec Genesis GX77 mai dispune de butoane Back şi Forward, buton pentru schimbarea rezoluţiei şi un buton adiţional alocat implicit ca „Fire” Mai trebuie adăugat că toate cele 9 butoane sunt programabile.

Natec Genesis GX77 - butoane 1 Natec Genesis GX77 - butoane 2

Partea inferioară a mouse-ului este confecţionată dintr-un plastic aparent banal, dar cu o rigiditate bună şi dispune de 4 suprafeţe generoase pentru alunecare.

Natec Genesis GX77 - jos

O altă surpriză o reprezintă cablul textil de 2m prevăzut la capăt cu conector USB aurit.

Natec Genesis GX77 - cablu

Vă faceţi probabil griji în privirea zonelor iluminate. Spre surprinderea mea, am constatat însă că acestea arată chiar bine şi chiar dau o notă aparte produsului. În plus, culoarea iluminării poate fi aleasă şi dacă tot nu găsiţi un mod care să vă satisfacă, atunci puteţi dezactiva această funcţie.

Natec Genesis GX77 - aprins

Use your ← → (arrow) keys to browse

3 Comments

3 Comments

 1. gigel

  1 October 2013 at 11:56

  Te incanta ca e mare, greu si are luminite multe?

  http://i302.photobucket.com/albums/nn90/lewis6194/belsqdbh6ng4hh0nr.gif

 2. Radu Bozga-Petcu

  1 October 2013 at 12:06

  Nu, mă încântă că pică perfect în mână, că este realizat din materiale de calitate, că foloseşte un senzor bun şi că se vinde la un preţ decent.

 3. Costel

  14 April 2014 at 18:01

  Salut …. Te rog poti sa-mi spui si mie cum fac macrouri la mousul acesta , pentru ca eu nu am reusit si as vrea sa le folosesc in FPS-uri … Daca vrei poti sa-mi spui si prin email …. Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

mobile

Noile modele anunțate: Redmi 9, 9A și 9C confirmă în continuare misiunea Xiaomi, aceea de a aduce tehnologie de top pentru toată lumea. Redmi...