Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Natec Genesis GX69 depăşeşte aşteptările

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Cu aproximativ 6 luni în urma, când puneam pentru prima dată mâna pe produse Natec, nu ştiam exact la ce să mă aştept, dar nici nu aveam aşteptări prea mari deoarece ştiam că aveamd e a face cu produse accesibile şi fără renume. După „liniştea” specifică verii, Natec aduc noi produse pe piaţă, iar primul care mi-a sărit în ochi şi mi-a picat în mână este mouse-ul Genesis GX69. Luându-mă după denumire şi bazându-mă pe experienţa anterioară cu această marcă, am „plecat la drum” cu ideea preconcepută că am de a face cu un urmaş al lui GX66.

Natec Genesis GX69 - specificatii

La fel ca celelalte produse Natec testate anterior, Genesis GX69 este livrat într-un ambalaj relativ modest, confecţionat din materiale ieftine, ceea ce sugerează şi de această dată un model accesibil.

Natec Genesis GX69 - ambalaj fata Natec Genesis GX69 - ambalaj spate

Totuşi, şi de această dată avem de a face cu un perete frontal dublu ce ascunde o fereastră de vizionare şi câteva informaţii importante despre produs.

Natec Genesis GX69 - ambalaj fata deschis

Din păcate, exemplarul primit a mai poposit şi pe alte bancuri de testare înainte de a ajunge la min, aşa că accesoriile lipsesc din cutie. Vă pot spune însă că în interior ar trebui să găsiţi un mini-CD cu drivere şi ghidul de instalare.

Prima reacţie pe care am avut-o când am scos mouse-ul din cutie a fost „Wow!”. A fost momentul în care am realizat că Genesis GX69 nu are nimic de a face cu vechiul GX66. Este un model nou, reconceput, ce vizează utilizatori cu pretenţii serioase. În primul rând, producătorul a renunţat la acel plastic lucios şi ieftin în favoarea unuia cauciucat, ce arată mult mai bine şi oferă o aderenţă mult mai bună. Zonele iluminate ce sugerau opera unor designeri asiatici au dispărut, singurele elemente iluminate în cazul lui GX69 fiind rotiţa Scroll şi logo-ul mărcii. Aşadar, avem de a face cu un design sobru şi uşor agresiv, mult mai potrivit pentru gamerii serioşi.

Natec Genesis GX69 - sus fata Natec Genesis GX69 - sus spate

În mod surprinzător, şi partea inferioară foloseşte acelaşi plastic de calitate. Ea este prevăzută cu 4 zone de glisare, dintre care 2 de dimensiuni apreciabile.

Natec Genesis GX69 - jos

Pe lângă butoanele standard şi rotiţa Scroll, Natec Genesis GX69 mai dispune de butoane Back şi Forward amplasate pe partea stângă, un buton „Fire” amplasat lângă rotiţă şi 2 butoane pentru selectarea rezoluţiei amplasate imediat în spatele rotiţei. Din păcate, producătorul nu s-a gândit să introducă şi Scroll lateral, funcţie care ce-i drept ar fi fost utilă numai în mediul office.

Natec Genesis GX69 - butoane 1 Natec Genesis GX69 - butoane 2

Partea din spate a mouse-ului este prevăzută cu un şurub de reglare ce facilitează glisarea acesteia, astfel încât lungimea mouse-ului poate fi mărită cu până la 1cm, pentru a oferi confortul optim unui număr cât mai mare de utilizatori.

Natec Genesis GX69 - glisare parte posterioara sus Natec Genesis GX69 - glisare parte posterioara jos Natec Genesis GX69 - parte posterioara demontata

Mai puţin inspirat este însă modul în care a fost implementată această funcţie. Şurubul cu pricina trece  de fapt prin greutăţile detaşabile cu formă de piuliţă. Asta înseamnă că pentru a elimina din greutăţi, va trebui mai întâi să detaşaţi partea posterioară a mouse-ului. În plus, cele 4 greutăţi cântăresc împreună numai 6g, deci utilitatea lor este îndoielnică, mai ales că mouse-ul cântăreşte (fără cablu) 115g.

Natec Genesis GX69 - greutati

În sfârşit, un alt element ce merită apreciere este cablul textil, prevăzut la capăt cu un conector USB aurit.

Natec Genesis GX69 - cablu

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

2 Comments

2 Comments

 1. Cracker

  10 January 2014 at 22:54

  Numai eu l-am cumparat pe cel defect. Am acest mouse si pot spune ca sunt dezamagit. Cand l-am conectat la pc pur si simplu l-a dat peste cap.
  La intervale scurte de timp imi lasa in bara orice joc,daca navighez pe internet pagina devine inactiva (parca as da un click pe desktop) si trebuie sa dau click iar pe pagina sa pot sa folosesc rotita la mouse, in orice program de chat imi dispare din caseta de text si trebuie sa dau iar click in ea Cred ca face asta de 2 ori pe minut. De cate ori l-am conectat de atatea ori am patit-o si odata conectat la pc l-a dat gata a trebuit sa formatez pc-ul de 3-4 ori sa-mi deau seama ca e de la mouse.Am folosit 2 windowsuri diferite iar ultimile formatari am folosit mosul vechi cum am schimbat cu acest Natec Genesis Gx69 cum s-a ales prafu. Nu-l recomand nici pentru pc-uri de jucarie.E o porcarie poloneza.

 2. Radu Bozga-Petcu

  11 January 2014 at 14:28

  Cracker, nu poți generaliza pe baza unui caz izolat. Eu de exemplu am unele probleme cu un MX Revolution, dar nu pot spune că este o porcărie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

mobile

Noile modele anunțate: Redmi 9, 9A și 9C confirmă în continuare misiunea Xiaomi, aceea de a aduce tehnologie de top pentru toată lumea. Redmi...