În general, legislaţia rutieră este suficient de clar redactată pentru a nu crea confuzie sau pentru a lăsa loc de interpretări. Numai că teoria şi practica sunt 2 lucruri diferite, mai ales în România: există nenumărate intersecţii nesemnalizate unde aplicarea priorităţii „de dreapta” este aberantă, şofatul agresiv este greu de probat, iar cei care se fac vinovaţi de producerea unor accidente sunt de puţine ori sinceri în faţa autorităţilor sau a asiguratorilor. Iar dacă inspectorii nu pot stabili cu exactitate cauzele producerii unui incident şi persoanele vinovate, începe distracţia. De exemplu, traversarea unei intersecţii semaforizate pe culoarea roşie a semaforului şi acroşarea unui alt vehicul care circula regulamentar pe cealaltă direcţie de deplasare nu poate fi demonstrată în absenţa unor martori atunci când partea vinovată nu îşi recunoaşte vina. Iar pasagerii din cele 2 vehicule implicate în accident nu sunt niciodată considerate martori de poliţia rutieră.
În cazurile mai grave, când este necesară intervenţia poliţiei, organele competente apelează de obicei la înregistrările realizate de camerele de supraveghere din zonă, dar acestea nu sunt prezente peste tot. De aceea, a devenit un fel de atracţie printre conducătorii auto responsabili, dar şi printre cei pasionaţi de înregistrarea şi partajarea imaginilor amuzante, ciudate sau şocante, utilizarea de camere video pentru autoturisme. Iar Mio, care s-au axat dintotdeauna pe dezvoltarea de soluţii dedicate conducătorilor auto, au „mirosit” această nouă tendinţă şi şi-au extins portofoliul de produse în această direcţie. De fapt, am vorbit deja despre Combo 5107 LM (mai mult GPS decât cameră) şi despre MiVue 568 Touch. Dacă primul mi s-a părut mai mult o tentativă timidă de a pătrunde pe această piaţă, pe cel de-al doilea l-am considerat un produs decent raportat la preţul său de achiziţie. Ei bine, astăzi a venit timpul să vă vorbesc despre vârful de gamă al celor de la Mio: MiVue 658 WiFi.
Aşa cum reiese din denumire, vorbim despre un echipament cu interfaţă WiFi pentru partajarea conţinutului înregistrat, despre care producătorul furnizează următoarele informaţii: ecran tactil de 2.7”, suport pentru înregistrări Extreme HD în format H.264, receptor GPS integrat şi lista camerelor rutiere fixe cu actualizări pe viaţă, lentile cu F1.8 şi unghi de cuprindere de 1500 şi senzor G pe 3 axe.
2 Comments