Connect with us

Hi, what are you looking for?

hardware

Memoria RAM DDR5 urmează să apară

Deși lumea hardware-ului a avut schimbări majore în materie de plăci grafice și procesoare, tehnologia RAM DDR4 a fost folosită într-o proporție majoritară pentru PC-urile de gaming și nu numai.

TeamGroup vrea să lanseze o memorie RAM DDR5 de 16 GB și o frecvență 4800MHz, fiind o mare îmbunatățire față de majoritatea DDR4-urilor. Deși cei de la Corsair au creat deja un kit DDR4 de 16 GB pe o frecvență de 5000 MHz, nu s-a arătat a fi un succes, din cauza prețului mare de aproximativ 1000 de dolari.

Pe lângă upgrade-ul de la 4800 MHz de la 2400MHz, DDR5-ul promite și un consum mai mic de energie, scăzând la 1,1 volți, reducând astfel consumul de energie cu 10%. Se așteaptă ca storage density-ul de pe noile memorii să fie dublat față de predecesorul ei.

TeamGroup susține că va avea o creștere a performanței de până la “1,6 ori” și îmbunătății stabilitatea sistemului și va reduce costul RAM ECC-ului. Cu toate astea, dacă veți cumpăra în acest moment cel mai bun procesor sau placă grafică de pe piață, noua memorie RAM nu va fi compatibilă cu ele.

Generația viitoare de Intel Rocket Lake-S vine cu a 11-a generație și nu va accepta memoria de DDR5, deoarece viitoarele procesoare pot fi folosite pe același chipset Z490 și socket LGA 1200, exact ca actuala generație. Aceeași poveste și cu procesoarele de la AMD, DDR5-ul fiind acceptat probabil abia în gama de procesoare Zen 4, care nu va veni până în 2022.

TeamGroup planifică să lanseze memoriile RAM DDR5 în T3-ul anului acestuia, în timp ce Samsung a dezvăluit o memorie proprie DDR5 cu o capacitate de 512 GB.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...