Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

MacBook Air vs MacBook Pro

După cum au anunțat, Apple a lansat noile dispozitive pe baza de procesor cu design “in house”. Cu alte cuvinte, este vorba despre procesorul Apple M1, ce este bazat pe tehnologia ARM, înlocuind CPU-urile Intel, de pe Mac-uri și MacBook-uri.

Datorită noilor procesoare ce prezintă o arhitectură de 5nm, 8 nuclee și 16 miliarde de tranzistori, se spune că noul MacBook Air este de 3,5 ori mai rapid decât modelul anterior, în timp ce varianta Pro, are un ML de 11 ori mai rapid, ambele oferind o durată de viață dublă față de predecesorii săi. Acestea au aceleași opțiuni de stocare, port și afișaj, același cip, dar cu modificări ușoare ale performanței.

Deși pare ciudat, diferența notabilă dintre MacBook Air și MacBook Pro, este reprezentată exclusiv de un ventilator. Fiecare computer are exact același procesor, care teoretic rulează la acceași viteză, dar ventilatorul din MacBook Pro și Mac mini, permite susținerea unei performanțe maxime mai mult timp.

În timpul prezentării, Apple a vorbit mai întăi  despre MacBook Air, menționând că nu mai posedă ventilatoare, lăudând “soluția de răcire activă” ce o regăsim în MacBook Pro.

Deși ventilatorul ar putea fi cea mai semnificativă deosebire între dispozitive, regăsim câteva mici diferențe intre gadget-uri.

Pentru 1000$, MacBook Air prezintă un procesor cu 7 nuclee în loc de 8, deoarece Apple vrea să salveze câteva cipuri mai slabe, mizând pe procesul comun cunoscut sub numele de “binning”, astfelt dezactivând un nucleu. Dar la 1249$, întâlnim varianta de MacBook Air cu un procesor cu 8 nuclee, exact același procesor ce rulează pe MacBook Pro de 1299$.

În schimb, pe varianta Pro, întâlnim o baterie ceva mai mare, cu 58,2 Wh față de 49,9Wh, depășind MacBook Air cu 2 ore suplimentare de viață.

De asemenea, pe varianta Pro, vom regăsi Touch Bar în locul tastelor fizice, iar din punct de vedere al memoriei RAM, acestea prezintă 16GB, pe ambele modele.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...