Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

“Keyword search”, de acum și pe Instagram

Căutarea unui anumit conținut pe Instagram, a fost până acum destul de complicată. Dacă postarea pe care o căutai, nu conținea hashtag-ul specificat în căutare, nicio șansă să găsești ceea ce doreai.

Astfel, Instagram introduce funcția de “keyword search”, după ce a fost testată de creatori, la începutul acestui an. Dacă până acum, puteai căuta doar prin intermediul hashtag-ului sau al conturilor, de acum, platforma permite și cuvinte cheie.

De exemplu, înainte, dacă doreai să găsești “peisaje montane”, puteai căuta doar prin postări ce aveau etichetat #peisajemontane sau conturi cu varietăți ale “peisajelor montane” în numele sau biografia lor. Acum însă, Instagram va permite oamenilor să caute singuri cuvintele cheie, ceea ce va aduce rezultate cu postări care nu conțin neapărat eticheta cu keyword-ul respectiv.

De asemenea, vă puteți crea și un ghid de căutare. Prin intermediul pictogramei “+” și selectarea”ghidului”, vă puteți alege locuri favorite, produse, postări, chiar și locații pe care le-ați geoetichetat pe profilul dumneavoastră. Ulterior ghidurile pot fi distribuite în story-ul dumneavoastră sau în DM.

Purtătorul de cuvânt al companiei, a specificat faptul că echipa ia în considerare “ o serie de factori, inclusiv tipul de conținut, subtitrări, data când a fost postat etc.”, pentru ca rezultatele să fie cât mai relevante. Aplicația se folosește inclusiv de machine learning, pentru “ a găsi conținut de cea mai înaltă calitate, relevant pentru gusturile dumneavoastră”, însă momentan vor apărea doar postările din grilă.

Această schimbare vine ca o gura de aer proaspăt pentru utilizatorii de Instagram, deoarece aplicația limita posibilitatea oamenilor de a găsi postările și conținutul pe care și-l doreau. Instagram specifică însă, că doar anumiți termeni vor putea fi căutați. “Căutarea este limitată la subiecte de interes general și cuvinte cheie care se încadrează în orientările comunității Instagram”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pentru că omenirea o ia pe zi ce trece, razna, Instagram a banat căutarea anumitor cuvinte prin intermediul “keyword search”. Astfel, cuvinte precum : vaccin, QAnon, Trump sau Biden, au fost fost interzise de aplicație.

O veste proastă pentru vorbitorii de alte limbi. “Keyword search” permite căutarea de cuvinte, doar în limba engleza, însă probabil acest fapt nu vă fi un mare impediment.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...