Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

“Keyword search”, de acum și pe Instagram

Căutarea unui anumit conținut pe Instagram, a fost până acum destul de complicată. Dacă postarea pe care o căutai, nu conținea hashtag-ul specificat în căutare, nicio șansă să găsești ceea ce doreai.

Astfel, Instagram introduce funcția de “keyword search”, după ce a fost testată de creatori, la începutul acestui an. Dacă până acum, puteai căuta doar prin intermediul hashtag-ului sau al conturilor, de acum, platforma permite și cuvinte cheie.

De exemplu, înainte, dacă doreai să găsești “peisaje montane”, puteai căuta doar prin postări ce aveau etichetat #peisajemontane sau conturi cu varietăți ale “peisajelor montane” în numele sau biografia lor. Acum însă, Instagram va permite oamenilor să caute singuri cuvintele cheie, ceea ce va aduce rezultate cu postări care nu conțin neapărat eticheta cu keyword-ul respectiv.

De asemenea, vă puteți crea și un ghid de căutare. Prin intermediul pictogramei “+” și selectarea”ghidului”, vă puteți alege locuri favorite, produse, postări, chiar și locații pe care le-ați geoetichetat pe profilul dumneavoastră. Ulterior ghidurile pot fi distribuite în story-ul dumneavoastră sau în DM.

Purtătorul de cuvânt al companiei, a specificat faptul că echipa ia în considerare “ o serie de factori, inclusiv tipul de conținut, subtitrări, data când a fost postat etc.”, pentru ca rezultatele să fie cât mai relevante. Aplicația se folosește inclusiv de machine learning, pentru “ a găsi conținut de cea mai înaltă calitate, relevant pentru gusturile dumneavoastră”, însă momentan vor apărea doar postările din grilă.

Această schimbare vine ca o gura de aer proaspăt pentru utilizatorii de Instagram, deoarece aplicația limita posibilitatea oamenilor de a găsi postările și conținutul pe care și-l doreau. Instagram specifică însă, că doar anumiți termeni vor putea fi căutați. “Căutarea este limitată la subiecte de interes general și cuvinte cheie care se încadrează în orientările comunității Instagram”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pentru că omenirea o ia pe zi ce trece, razna, Instagram a banat căutarea anumitor cuvinte prin intermediul “keyword search”. Astfel, cuvinte precum : vaccin, QAnon, Trump sau Biden, au fost fost interzise de aplicație.

O veste proastă pentru vorbitorii de alte limbi. “Keyword search” permite căutarea de cuvinte, doar în limba engleza, însă probabil acest fapt nu vă fi un mare impediment.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...