Connect with us

Hi, what are you looking for?

featured

IT Direct și tărâmul sistemelor custom – Epilog

Nexus a devenit preț de câteva ore căminul pasionaților de sisteme custom, care vor să aibă în fața ochilor ceva neobișnuit, unic, deosebit, care să troneze mai ales pe biroul de acasă. Echipa IT Direct și-a făcut cunoscute unele din cele mai impresionante sisteme, ale căror specificații de ultimă generație nu sunt depășite decât de design-ul acestora.

Sistemele sunt îmbogățite cu iluminare RGB în felurite scheme de culori și variații, iar elementele făcute special pentru a-ți lua ochii sunt placa video și sistemul de răcire. Fiecare sistem are ceva unic, pornind de la denumirile inspirate din personaje mitologice pentru a sublinia metaforic ”personalitatea” acestora și până la un serial number distinct și posibilitatea de gravare a oricărui nume ales de clienți.

David, Athena, Poseidon și Pegasus și-au etalat discoteca de lumini și esteticile individuale în cadrul acestui eveniment. Dacă Poseidon cel complex (preferatul meu, de altfel), Pegasus și Athena își ”arătau mușchii, micuțul David a ucis toți ”Goliații” din competiție prin faptul că, la momentul actual, este cel mai puternic sistem mini-ITX de pe piață. Și cel mai adorabil!

Toate sistemele au trăsături distincte, menite să sprijine atât denumirile date, cât și cerințele doritorilor. Personalizarea se face în fel și chip, limitată doar de imaginația și de bugetul clientului.

 

Potrivit reprezentanților, motivul pentru care IT Direct s-a lansat în această cruciadă a sistemelor personalizate este însuși sentimentul de a avea alături un produs unicat, conform viziunii utilizatorului. Până la urmă, este vorba și de mândria posesorilor de PC-uri.

Plecând de la ideea că sistemele expuse sunt echipate cu tehnologii de ultimă oră de tipul Intel, Aorus, AMD sau Gigabyte, atenția este acordată design-ului în sine, deoarece aceste specificații nu mai sunt în totalitate o revoluție pe piață. În schimb, jocul de lumini și management-ul componentelor pentru a se potrivi ca o mănușă în carcase au fost vedetele serii.

Așadar, să trecem la detaliile tehnice, pentru cei care au ignorat toată bravada despre lumini și vor să vadă ce este, de fapt, sub capota sistemelor produse de ITD Custom works.

Construirea unui PC presupune o serie de etape consumatoare de timp, care debutează cu cea de informare şi documentare, urmând să se încheie cu cea de configurare, ajustare și reglare. Astfel, pentru a obține raportul performanță/preț dorit, doritorii trebuie să dețină mai întâi cunoștințele tehnice necesare alegerii componentelor corecte, pe care mai apoi să le monteze, iar în final să se asigure de buna funcționare a PC-ului astfel obținut.

Alternativa, mult mai rapidă și mai comodă, o reprezintă alegerea unui sistem preconfigurat și deja asamblat, precum cele din gama oferită de băieții de la ITD Custom Works. De la carcase mini-ITX (David Prime), micro-ATX (Athena), Tower (Pegasus) și până la carcase Full Tower ATX (Poseidon), s-a dorit satisfacerea a cât mai multe cerințe venite din partea unei varietăți de clienți.

ITD Custom Works oferă o paletă largă de opțiuni pentru cei care vor să aibă o legătură cu PC-ul la fel ca un Jedi cu sabia laser. De exemplu, posibilitatea de personalizare a geamurilor (vopsire/decupare/iluminare), face ca fiecare sistem să devină special, să fie “doar al tău”.

Mai mult, configuraţia sistemelor este una orientativă, utilizatorul având şi opţiunea de a adăuga sau de a înlocui anumite componenete, fiind ajutat şi de specialiştii ITD. Piesa definitorie a acestor sisteme o reprezintă plăcuța cu Serial Number, sub forma logo-ului ITD CW, ce îi atestă unicitatea și ediția limitată.

Sub capotă

David Prime – cel mai puternic sistem Mini ITX de pe piața autohtonă

David Prime, livrat în carcasa mini ITX Raijintek Ophion EVO, se bazează pe un procesor Intel Core i5-9600K răcit cu o soluție pe apă Raijintek Orcus 240, o placă video AORUS GeForce RTX 2070 8G și 16GB memorie RAM.

Pentru stocare a fost aleasă combinația formată dintr-un SSD M.2 Samsung 970 Evo de 250GB și un HDD SATA Western Digital WD Blue de 1TB, în timp ce sursa de alimentare Seasonic de tip Small Form Factor din gama SFX este certificată 80 Plus Gold.

În plus, a fost adăugat un modul Corsair Lighting Node PRO pentru iluminarea cu LED.

 

Athena Prime – un sistem micro-ATX Open Case

Acesta se adresează celor care vizează dimensiuni medii și performanță. Este echipat cu un procesor Intel Core i5-9600K, răcit cu o soluție de răcire pe apă Raijintek Orcus 280RBW.

El este susţinut de o placă video Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC 8G și 16GB memorie RAM. Pentru stocare, a fost aleasă combinația formată din SSD M.2 Samsung 970 Evo de 250GB și HDD SATA Western Digital WD Blue de 1TB.

Întregul ansamblu este montat într-o carcasă mATX Raijintek Paean M, iar pentru alimentar a fost aleasă o sursă Seasonic M12II EVO.

 

Poseidon – Watercooling Custom Build

Asamblat într-o carcasă Raijintek Zofos, Poseidon este o “bestie” destinată celor mai pretențioși dintre utilizatori. Se foloseşte de un procesor AMD Ryzen 7 2700X, răcit cu un sistem de răcire pe apă Raijintek Phorcys EVO CD360 pentru o operare la performanță maximă, în condiții de temperatură optime și cu un nivel de zgomot redus.

Necesarul de putere grafică este satisfăcut de placa video AORUS GeForce RTX 2080 8G, alături de 32GB memorie RAM. Totodată, SSD-urile Samsung 970 Evo și 860 QVO de 1TB asigură un spațiu de stocare generos și un nivel de performanță ridicat, în timp ce sursa de alimentare Seasonic certificată 80 Plus Platinum se remarcă prin eficiența energetică.

 

Pegasus – campionul raportului preț/performanță

Se adresează celor ce caută un raport cât mai bun preț/performanță. Cu ajutorul procesorului AMD RYZEN 5 2600 și al plăcii video Gigabyte GeForce RTX 2060 GAMING OC PRO 6G, Pegasus dispune de suficientă putere de procesare pentru a satisface un număr ridicat de utilizatori, totodată ținând și bugetul sub control.

Configurația mai include 16GB memorie RAM, un SSD Samsung SSD 860 QVO de 1TB și sursă de alimentare Seasonic S12II. Ținând și de această dată cont de importanța aspectului vizual, carcasa aleasă este SilentiumPC Armis AR5X TG RGB.

 

La final, fiecare sistem ITD Custom Work este pretestat și vine și cu un buletin de teste ce reflectă performanțele și evidențiază comportamentul sistemelor în diverse scenarii de utilizare (temperaturi maxime de funcționare sub încărcare maximă, stabilitate, etc).

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...