Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Intel lansează RealSense ID

Recunoașterea facială a devenit cea mai utilizată formă de protecție a dispozitivelor personale. Astfel, Intel intra pe piață cu o soluție de recunoaștere facială care se bazează pe o tehnologie de detectare a profunzimii, numită RealSense.

La bază, RealSense a început că o cameră în stil Kinect, cu interacțiune fară atingere, ce se bazează pe tehnologia Intel de detectare a adâncimii, cu o rețea neuronală pentru indentificarea fețelor.

Tehnologia deține un sistem dedicat pe un chip și un element sigur care cripteaza și procesează datele utilizatorilor. Acestea fiind spuse, dispozitivul ar trebui să învețe și să se adapteze la o față, să lucreze în jurul părului facial, a unei varietăți de tonuri diferite de piele dar și a măștilor de față, toate astea fiind adaptate în timp (scrie Gizmodo).

RealSense este disponibilă pe un modul care poate fi integrat în alte produse sau periferic autonom, care poate fi conectat la computer.

Această tehnologie apare ca și concept, încă de câțiva ani, unde a fost utilizată ca demonstrație tehnică în interceptarea feței în Fallout 4, dar și în deblocarea unui laptop cu Windows Hello.

Compania Intel, susține că RealSense ar putea fi utilizată într-o gamă largă de domenii, precum bancomante, registre și blocări inteligente.

Intel a luat măsuri pentru a aborda potențialul de prejudecată în RealSense ID, construind un eșantion mai divers de fețe pe care să-l antreneze pe RealSense. „Am făcut o colectare extinsă de date despre toate etniile din Asia, Europa, Africa de Orient Mijlociu”, a declarat Intel pentru VentureBeat într-un briefing de presă pentru noul dispozitiv.

Compania susține că RealSense ID are o șansă la un milion, de a indentifica pe cineva în mod fals, însă acest aspect va putea fi verificat cu adevărat, abia după ce tehnologia va fi folosită de un număr mare de oameni.

RealSense, nu va fi folosit doar pentru recunoaștere facială, Intel anunțând pentru CES-ul digital din acest an, că va apărea și versiunea RealSense Touchless Control Software (TCS), ce va folosi camera de adâncime pentru a vă permite să interacționați cu un ecran tactil, plasând degetul peste el.

Intel RealSense ID este disponibil pentru precomandă, la prețul de 99$, Intel intenționând să înceapă livrarea din martie.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...