Connect with us

Hi, what are you looking for?

IT

Identificați și protejați vulnerabilitățile terminalelor

57% dintre atacurile ransomware folosesc vulnerabilități nesecurizate. Ești protejat?

Vulnerabilitățile echipamentelor terminale reprezintă o breșă a oricărui sistem de operare sau a unei aplicații, prin care atacatorii pot obține direct acces neautorizat la sisteme și rețele. Odată intrat, atacatorul poate profita de autorizații și privilegii pentru a se deplasa în interiorul rețelei și a compromite activele. Acest lucru se întâmplă mai des decât ne-am plăcea să ne imaginăm – DarkReading a raportat că majoritatea atacurilor ransomware din 2022 au exploatat vulnerabilități vechi.

Aceasta este, de asemenea, o problemă în creștere. Pe de o parte, numărul de vulnerabilități este în continuă creștere, detaliile oferite de CVE arată o creștere cu 65% a noilor vulnerabilități doar în ultimii 5 ani (2018-2022). Și, pe de altă parte, atacatorii au devenit adepți în valorificarea rapidă a vulnerabilităților nou descoperite. Raportul Ransomware Index Report Q2-Q3 2022 a arătat că sofisticarea crescută a grupurilor de ransomware a dus la exploatarea vulnerabilităților în aceeași zi în care au fost adăugate la National Vulnerability Database (NVD).

Aceasta înseamnă că fiecare vulnerabilitate are potențialul de a provoca daune masive organizației dumneavoastră.

Soluția este menținerea unui sistem „fără găuri” prin gestionarea posturii echipamentelor terminale.

Ce este Endpoint Posture Management?

Managementul posturii este procesul de evaluare și monitorizare a stării de securitate a echipamentelor terminale, cum ar fi laptopurile, desktopurile și serverele. Aceasta implică evaluarea configurației de securitate și a conformității acestor echipamente terminale, inclusiv sistemul de operare, aplicațiile software și setările de rețea. Aceste informații sunt utilizate pentru a identifica vulnerabilitățile și potențialele amenințări la care sunt supuse echipamentele terminale și pentru a lua măsurile adecvate pentru a atenua riscurile.

Managementul posturii endpoint este esențial pentru menținerea securității activelor digitale ale unei organizații. Prin monitorizarea poziției de securitate a punctelor finale, puteți identifica vulnerabilitățile și configurațiile greșite care vă pot lăsa organizația deschisă atacurilor. Prin identificarea și abordarea acestor vulnerabilități, organizațiile își pot reduce riscul de încălcare a datelor sau de alt incident de securitate.

Provocări de gestionare a vulnerabilităților endpoint

Cu toate acestea, oricât de simplu sună, gestionarea tuturor vulnerabilităților echipamentelor terminale și păstrarea poziției de securitate a punctelor finale a unei organizații este o sarcină extrem de provocatoare. Mai jos am enumerat cele trei provocări principale cu care se confruntă organizațiile atunci când încearcă să gestioneze orice vulnerabilități la toate punctele finale:

  • Nu puteți vedea toate vulnerabilitățile din organizația dvs.

Numărul și varietatea dispozitivelor terminale și a sistemelor de operare, combinate cu prezența BYOD, fac incredibil de complicată obținerea unei vizibilități complete a stării lor. Echipele de securitate și IT se luptă adesea cu maparea vulnerabilităților la actualizările software, lag-ul de corecție, procese fragmentate, diverse stive de tehnologie și echipe dezbinate și nivelul de risc pe care îl compune

  • Nu știi pe care să-l actualizezi mai întâi
    Chiar dacă toate vulnerabilitățile au fost detectate și cartografiate, este extrem de dificil să se determine nivelul de risc pe care îl compun și care dintre ele ar trebui tratate urgent și care ar trebui ignorate.

 

A aplica un patch este o misiune grea. Din aceste motive, corectarea vulnerabilităților este o sarcină masivă. Cercetările arată că este nevoie în medie de 97 de zile pentru a aplica, testa și implementa un patch.

Multe echipe de securitate și IT corectează doar noi vulnerabilități sau vulnerabilități care fac parte din National Vulnerability Database (NVD). Acest lucru poate duce la lacune de securitate ale organizației care permit actorilor amenințărilor să facă ravagii.

Pentru a menține managementul posturii de securitate a echipamentelor terminale într-o organizație, aveți nevoie de o soluție care poate face față acestor provocări. Trebuie să fie capabilă să ofere vizibilitate deplină a tuturor vulnerabilităților din toate echipamentele finale din organizație, să cartografieze și să evalueze nivelul de risc al fiecărei vulnerabilități și să ofere o soluție inteligentă și automată pentru a le remedia.

Managementul posturii echipamentelor terminale cu Harmony Endpoint

Soluția Endpoint de la Check Point oferă acum o funcție nouă și unică de gestionare a securității echipamentelor terminale prin integrarea cu Ivanti, care descoperă, gestionează, securizează și deservește activele IT, permițând utilizatorilor să detecteze rapid vulnerabilitățile și să remedieze acele slăbiciuni, la nivelul întregii organizații, în un singur clic.

Harmony Endpoint oferă acum un proces automat automat care reduce suprafața de atac și îmbunătățește eficiența operațiunii:

  • Scanează automat toate punctele finale, cu un impact mic sau deloc asupra performanței

Figura 1: Tabloul de bord Harmony Endpoint Posture Management

  • Oferă vizibilitate deplină asupra stării și scorurilor de risc ale tuturor dispozitivelor organizației, economisind timp prețios al echipei IT și de securitate

Figura 2: Patch-uri de vulnerabilitate Harmony Endpoint Posture Management

  • Corectează automat vulnerabilitățile și activează politicile de securitate pentru a asigura rutină de lucru sigură și neîntreruptă.

Managementul posturii echipamentelor terminale este o componentă critică a securității acestora. Ajută organizațiile să identifice vulnerabilități și amenințări potențiale la punctele lor finale, să mențină conformitatea cu reglementările și standardele din industrie și să asigure o poziție de securitate consecventă în toate punctele finale. Prin implementarea managementului posturii Harmony Endpoint, veți reduce riscul unei breșe de date sau a unui alt incident de securitate și veți proteja activele digitale ale organizației dvs.

În calitate de 4 Star Partner Check Point Software, K-Businesscom România deține competențe solide în domeniul securității cibernetice. Cu referințe solide de implementări de succes a soluțiilor Check Point Software, echipa de specialiști K-Businesscom România vă stă la dispoziție pentru a identifica eventualele modalități de îmbunătățire a sistemului de apărare cibernetică a organizației dumneavoastră la office-romania@k-business.com sau la telefon 021 408 73 73.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...