Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Google Stadia disponibilă și in România

Nevoia oamenilor de a juca o gamă largă de jocuri video, fară să dețină un dispozitiv puternic, laborios și capabil să ruleze perfect jocurile la calitate high, a fost ascultată și de cei de la Google.

Așa a apărut platfoma de jocuri Google Stadia, care este disponibilă de acum și în România.

Stadia este un serviciu de tip cloud, ce poate fi accesat online pe telefon, prin aplicația cu același nume dar și prin intermediul browser-ului, la adresa stadia.google.com.

Aplicația poate rula atât pe PC și laptop, dar și pe telefon sau tabletă. Jocurile sunt rulate direct de pe platforma lor, în cloud, iar experiena de joc este aceeași cu cea de pe o consolă, eliminând nevoia de a descărca sau actualiza jocurile.

Accesul la platformă se face rapid, fiind nevoie doar de o adresă de Gmail. Bineînțeles, accesul nu este în întregime unul gratuit, existând 2 variante: gratuit și cu abonament.

Cei care accesează platforma prin varianta gratuită, pot juca jocuri precu Destiny 2 și Super Bomberman R Online, toți utilizatorii noi de Stadia, având acces gratuit timp de o lună, la serviciul Stadia Pro, în care pot încerca multitudinea de jocuri pe care Google o pune la dispoziție, la calitate high.

Abonamentul Stadia Pro, include jocuri precum Hitman 2, Orcs must Die!3 și alte zeci de titluri notabile în acest univers al jocurilor pe calculator, în fiecare lună fiind adăugate noi titluri pentru abonații platformei. Abonamentul Stadia Pro costă 45 lei/lună.

De asemenea, indiferent că ești un abonat sau accesezi platforma gratit, ai acces la magazinul Stadia, de unde poți achiziționă jocuri precum NBA 2k21, Assassin’s Creed:Walhalla și chiar și mult așteptatul Cyberpunk 2077.

Dezavantajul major al serviciului Google Stadia în tara noastră, este lipsa oficiala a produselor Chromecast.

Există posibilitatea de a te juca prin intermediul unui controller propriu Google Stadia. Ca design, seamănă destul de mult cu cel de PS5, având vibrații haptice aproape identice, însă calitatea materialelor este vizibil inferioară.

Chiar dacă există alternativa acestui controller, te poți conecta și juca pe platformă, cu orice alt tip de controller, de la cele pentru playstation până la cele pentru Xbox.

Jocurile rulează de pe un Data Center cu procesoare Intel X-86, cu un GPU proiectat custom de către cei de la AMD, cu 10,7 Teraflops, experiența fiind asemănătoare cu cea de pe PS5.

Cea mai interesantă funcție vine la capitolul portabilitate. Stadia permite rularea jocurilor pe PC și continuarea imediată a jocului, de pe telefon, o dată ce browser-ul a fost oprit.

Vei putea continua jocul din același punct în care ai rămas pe PC, la calitatea oferită de o consolă.

De astăzi, pe lângă România, Stadia intră și în alte 7 țări de pe continentul nostru, precum: Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Slovacia și Elveția.

„Lansăm Stadia în România, cea mai tare experiență de gaming! Stadia e serviciul de cloud gaming de la Google unde poți să te joci direct din browser, pe orice dispozitiv ai avea. Nu instalezi nimic și nici nu mai e nevoie de hardware scump, ci doar de o conexiune bună la internet. Încă suntem în rollout, deci pentru anumiți useri s-ar putea să fie disponibil în următoarele ore, nu chiar imediat” – a scris, pe Facebook, Dani Oros, Head of Marketing la Google România.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...