Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Facebook vrea să se asigure că ai citit articolul înainte să-l distribui

Facebook a anunțat prin intermediul Twitter că vrea să inceapă testarea unei ferestre pop-up ce va avea ca scop adresarea unei întrebări către utilizator, prin care Facebook îl atenționează că urmează să distribuie un articol pe care nu l-a deschis: „Începând de astăzi, testăm o modalitate de a promova distribuirea informată a articolelor de știri. Dacă doriți să distribuiți un link de știri pe care nu l-ați deschis, vă vom afișa un prompt care vă încurajează să îl deschideți și să-l citiți, înainte de a-l distribui altora. ”

Fereastra pop-up va cere utilizatorilor să citească articolul, având în continuare opțiunea de a distribui și fară a face asta. Unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei Facebook a declarat că această funcție va fi testată pe 6% din utilizatorii Android de pe întregul glob.

Această fereastră pop-up este similară cu cea pe care Twitter a început să o testeze încă din Iunie 2020. Unii uitilizatori Twitter s-au declarat enervați de această funcție, deoarece au existat cazuri în care aceștia citiseră deja articolul în altă parte.

Facebook spune că fereastra pop-up este menită să ajute oamenii să fie mai informați cu privire la articolele pe care le distribuie, fiind o încercare de a combate răspândirea dezinformării cu care platforma s-a luptat în trecut. Necitirea unui articol înainte de distribuirea lui, duce la  “missing key facts”, de multe ori titlurile neputând să spună întreaga “poveste”.

În plus, de curând Facebook lucrează la o funcție prin care se pot indentifica centrele de vaccinare pentru India. În acest proiect, Facebook lucrează cu guvernul Indian, astfel oamenilor fiindu-le mai ușor să indentifice locurile din apropiere în care se pot vaccina. Se spune că instrumentul de indentificare va fi disponibil în 17 limbi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...