Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa

Meta a declarat că aplicațiile Facebook și Instagram pot fi banate în Europa din cauza unei dispute privind partajarea datelor.

Autoritățile de reglemetare din Europa elaborează în prezent o noua legislație care va trasa modul în care datele cetățenilor UE utilizatori ale aplicațiilor, sunt transferate în USA.

Facebook a declarat: „Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu putem continua să ne bazăm pe SCC (clauze contractuale standard) sau să ne bazăm pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom mai putea oferi cele mai importante produse și servicii ale noastre, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa.”

Compania a adăugat că acest lucru „ar afecta în mod semnificativ și negativ afacerile noastre, situația financiară și rezultatele operațiunilor”.

Meta a cunoscut pierderi foarte mari încă de la începutul acestui an, pierderile fiind de ordinul sutelor de miliarde de dolari, iar cum compania funcționează pe baza colectărilor de date, interzicerea adunării datelor și transmiterea lor în USA, platforma nu ar mai putea funcționa in Europa. Reclamele și multe alte business-uri care funcționează datorita platformei Facebook, ar fi afectate, astfel Meta urmând să piardă și mai mulți bani decât cei pierduți la începutul acestui an.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...