Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Expresii faciale realiste pe chipul roboților

Tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai rapid, iar studiile în domeniul roboților și a capacității lor de a imita oamenii, avansează pe zi ce trece.

Enginiired Arts, o companie din Marea Britanie ce se ocupă cu producerea și designul roboților umanoizi, a prezentat săptămâna trecută una dintre cele mai realiste creații ale sale printr-un videoclip urcat pe YouTube.

Videoclipul prezintă robotul “Ameca” care pare că se trezește, mimica feței sugerând confuzie și frustrare, sentimente specific umane în momentul trezirii din somn.

Ulterior, robotul își privește mâinile și brațele, deschizând gura și rădicând sprâncenele, astfel citindu-se un sentiment de uimire pe fața ei. Videoclipul se încheie cu Ameca zâmbind, având o “atitudine ospitalieră”.

Pentru moment, robotul nu are abilitatea de a merge sau de a vorbi, însă Engineerd Arts a declarat că dorește să-i ofere această caracteristică cât mai curând. Ameca funcționează folosind inteligența artificială, capabilitățile legate de inteligența artificială fiind responsabilitatea dezvoltatorilor, Engineered Arts ocupându-se doar de corpurile ultra-realiste.

De asemenea, compania a dezvoltat un alt bot realist pe nume Mesmer. În cadrul dezvoltării acestuia, compania a folosit scanări 3D ale unor oameni reali, pentru a oferi botului o structură osoasă precisă cu o textură a pielii și o expresie facială cât mai realistă.

Dacă sunteți pasionați de acest domeniu, veți avea posibilitatea de a o vedea pe Ameca în real life la CES 2022 în luna ianuarie a anului viitor.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

Odată cu perioada vacanțelor și a concediilor a sosit la noi în redacție și un partener ideal pentru o vacanță cu un plus de...