Connect with us

Hi, what are you looking for?

games

Este oficial: Larian Studios se ocupă de Baldur’s Gate III !

Într-un articolaș anterior, menționam faptul că Larian Studios, o companie cu vechime pe piața jocurilor RPG (vezi seria Divinity) plănuiește lansarea unui nou titlu din sfera acestui gen, însă un joc foarte misterios. După ce ne-am pus întrebarea ”Divinity: Original Sin 3 sau Baldur’s Gate 3?”, iată și răspunsul!

Larian Studios a publicat primul trailer oficial pentru cel din urmă, stilizat cu ”III”-ul de rigoare. Reprezentanții companiei precizează influența pe care regulile de joc pentru cea de-a cincea (și actuala) ediție a Dungeons & Dragons o au asupra acestui titlu, el însuși având o strânsă legătură cu Baldur’s Gate: Descent Into Avernus Module, o adiție pentru D&D ce urmează să apară în cursul acestui an:

”Baldur’s Gate 3 se bazează pe a cincea ediție D&D. Am început prin a stabili foarte meticulos regulile, ca mai apoi să observăm care elemente funcționează și care nu, tocmai pentru că ( Baldur’s Gate 3) este un joc video, iar D&D a fost conceput pentru a fi jucat ca un joc tabletop. Așa că am venit cu soluții pentru părțile care nu mergeau. Lucrul interesant și plăcut pe care l-am remarcat este faptul că o mare parte din ceea ce definește D&D-ul chiar a ”supraviețuit” procesului de digitalizare. Sunt de părere că, dacă sunteți pasionați de Dungeons & Dragons și vreți să jucați  Baldur’s Gate 3, veți fi încântați” (Swen Vincke, CEO pentru Larian Studios)

Întrebat despre relevanța pe care BG3 o are în cadrul universului D&D, Vincke a indicat faptul că setting-ul jocului va fi plasat direct după modulul Descent Into Avernus și că, de fapt, Larian Studios au avut o strânsă colaborare cu Wizards of the Coast, compania responsabilă (printre altele) cu D&D, pentru ca crea o amplă legătură între cele două produse.

În materie de gameplay, un element-cheie este posibilitatea de a parcurge Baldur’s Gate 3 atât single-player, cât și multiplayer, prin intermediul campaniei co-op, iar împătimiții sesiunilor de D&D vor simți acea atmosferă de ”party” cât mai autentic posibil. Încă nu se știe dacă modul Gamemaster prezent în jocurile Divinity va fi regăsit și în cadrul acestui titlu, dar, momentan, există suficiente motive pentru care fanii, printre care și subsemnatul, să fie entuziasmați.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...