Connect with us

Hi, what are you looking for?

mobile

Deblocarea Face ID disponibilă și cu mască

Odată cu venirea pandemiei și purtarea măștii aproape permanent, deblocarea prin face ID a devenit tot mai dificilă.

Cele mai recente produse de la Apple, au abordat ca metodă singulară, deblocarea prin autentificare biometrica. Din cauza imposibilității recunoașterii faciale cu mască pe față, singura metodă de deblocare rămâne introducerea codului de acces. Astfel, Apple încearcă să vină cu o soluție pentru această problemă, numită stopgap, care ar trebui să faciliteze accesul la telefon în timp ce purtați masca, atâta timp cât aveți un Apple Watch.

Noua actualizare iOS 14.5 a intrat în versiunea beta și folosește un Apple Watch pus pe încheietura mâinii pentru a vă autentifica și debloca rapid iPhone-ul. Această funcție era disponibila pe Mac, dar acum va fi disponibilă și pe iPhone.

Actualizarea funcționează pe telefon, similar cu cea de pe Mac. Este nevoie să ridici iPhone-ul pentru a porni ecranul, apoi vei simți un feedback haptic transmis pe Apple Watch, ce va indica faptul că telefonul a fost deblocat. Este nevoie ca dispozitivele să fie în imediata apropiere, pentru ca deblocarea să funcționeze și datele dumneavoastră să fie păstrate în siguranță.

Această funcție este disponibilă exclusiv pentru deblocarea telefonului. Achizițiile din App Store și iTunes vor necesită în continuare altă autentificare, dacă fața dumneavoastră este acoperită. Și pentru că Apple pune accent pe securiarea datelor utilizatorilor, vi se va cere să introduceți codul de acces la fiecare câteva ore, chiar și atunci când deblocarea cu Apple Watch este activată.

S-a zvonit că Apple are în vedere trecerea la un cititor de amprentă pe ecran pentru iPhone 13. Cel mai recent iPad Air are, de asemenea, un senzor de amprentă Touch ID în cadrul butonului de alimentare, deci Apple are cu siguranță opțiuni pentru a oferi utilizatorilor mai multe variante de deblocare în viitorul iPhone.

Noul iOS 14.5 include transparency controls pentru aplicații și ferestre pop-up, de care companii precum Facebook, nu sunt tocmai mulțumite. Va aduce suport pentru controlerele Xbox X și PS5, funcționalități 5G la nivel global și unele îmbunătățiri Siri (cum ar fi posibilitatea de a apela contacte de urgență).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...