Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Cum ne poate ajuta Google în posibilele schimbări ale codului rutier?

Ministerul de Interne dorește să modifice Codul Rutier. Astfel, viteza cu care bicicliștii ar putea circula să fie de maxim 30km/h și în același timp, pietonii care folosesc telefonul mobil în timp ce traversează strada, să fie amendați.

Nu de puține ori, au existat accidente din cauza neatenției și distragerii din cauza telefonului. În urma unor studii, rezultatele au demonstrat că telefonul este nelipsit din buzunarele oamenilor, care involuntar își verifica telefonul la un interval foarte scurt de timp.

Pentru a ne proteja cât mai mult, Google dezvoltă o aplicație, Heads Up, ce va fi introdusă în cadrul Digital Wellbeing. Aplicația se află în beta și are ca scop determinarea utilizatorului în a restricționa folosirea telefonului în timp ce merge pe jos.

„Dacă mergeți în timp ce utilizați telefonul, primiți un memento pentru a vă concentra asupra a ceea ce vă înconjoară”, spune Heads Up. Se zvonește că notificările vor fi sub forma de  “watch your step”, “Stay alert” și “Look up”.

Totodată, Google a declarant că aplicația nu ne oferă o relaxare totală și ne atenționează să nu “ne așezăm pe o ureche” și să nu așteptam ca “magia” să fie făcută doar de aplicație.

Așadar, dacă Ministerul de Interne vă hotărî schimbarea codului rutier, aplicația Heads Up ar putea să ne fie de folos și să ne educe în a fi mai atenți și vigilenți pe stradă.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...