Connect with us

Hi, what are you looking for?

mobile

Cameră detașabilă pe telefoanele Oppo?

În ultima vreme, producătorii de telefoane au încercat să inoveze modul în care dispun camera pe telefoanele mobile. O dată cu  apariția “ecranului complet” pe smartphone-uri, am avut parte de camere selfie dispuse cu mecanisme pop-up sau integrate în ecran.

Oppo intenționează să aducă o nouă inovație pe piață. Un modul de cameră detașabil.

Cei de la 91Mobile, au observat un brevet din partea Oppo, la oficiul Mondial de Propietate Intelectuală (WIPO), ce prezita un smartphone cu un modul de cameră detașabil, care însă este în prezent, în curs de dezvoltare și poate fi lansat anul viitor.

Presupusele imagini cu noul dispozitiv, prezintă un spate obișnuit al unui telefon cu o cameră dreptunghiulară, partea inovatoare costând în faptul că această cameră poate fi complet îndepărtată din spate și folosită pentru a face selfie-uri, utilizând un conector USB Type-C.

Un mare avantaj al acestui mod de prindere, ar fi upgrade-ul camerei, care s-ar putea face mult mai rapid și facil.

Senzorii camerei sunt însoțiți de un bliț LED, o placă de circuit flexibilă și un conector flexibil de tip C, care se poate îndoi în 2 unghiuri (90 și 180 de grade).

Prin intermediul brevetului aflăm și faptul că placa de bază a modulului camerei va include WI-Fi, NFC și Bluetooth, toate astea facilitând comunicarea la distanță. Pe lângă toate astea, dispozivul conținând și o baterie încărcabilă cu litiu.

După cum am vorbit și în știrile trecute, Oppo a anunțat în cadrul “Oppo Inno Day 2020”, că se află într-o fază experimentală, lucrând la mai multe dispozitive inovative, printre care și telefonul cu ecran rulabil.

Din păcate, nu se știe exact un moment în care acest smartphone va fi lansat pe piață. Deși această tehnică a camerei detașabile pare promițătoare pe hârtie, Oppo se confruntă cu o mulțime de provocări în implementarea designului pe un smartphone.

Ar trebui să aflăm mai multe detalii în următoarele săptămâni.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

hardware

În perioada aceasta în care majoritatea ne petrecem foarte mult timp acasă a aterizat la noi pe birou șoarecele wireless Rog Chakram. Într-un segment...