Connect with us

Hi, what are you looking for?

featured

Cafeaua de dimineață – procesoarele AMD răsar ca ciupercile după ploaie

Piața hardware abundă în produse dezvoltate de către AMD, iar procesoarele nu sunt în niciun fel vreo excepție. CPU-urile AMD au ca scop diversitatea și ”flexibilitatea” pe care acestea vor să o dovedească în cât mai multe situații.

În acest sens, AMD anunță seria de procesoare Ryzen Pro Mobile (Ryzen Pro și Athlon Pro), concepute special pentru laptop-urile cu design subțire și discret. În principiu, ele sunt bazate pe aceleași caracteristici ca cele ale APU-urilor Picasso produse tot de AMD.

Noile chip-uri sunt aproape identice cu cele Ryzen Mobile 3, 5 și 7 cu  nuclee Zen+ CPU, care funcționează alături de nucleele grafice Vega în cadrul unui design SoC (System on Chip). Iată un sistem de referință și de comparare mai jos (mulțumiri Tom’s Hardware!):

Design-ul Zen+ face uz de algoritmi multi-core boost mai sofisticați care facilitează utilizarea de zi cu zi, împreună cu reducerea cache-ului și a latenței memoriei. Chip-urile suportă, de asemenea, o memorie DDR4-2400, și includ acceleratori criptografici precum AES 128-bit. 

 

RX-8125, RX-8120, și A9-9820  sunt și ele niște procesoare misterioase pe care AMD este pe punctul de a le lansa și care se presupune că folosesc aceeași micro-arhitectură Zen regăsită și la modelele anterioare Ryzen.

 

RX-8125 și RX-8120 par a fi echipate cu opt procesoare logice și opt nuclee. În teorie, RX-8120 posedă un base clock de 1,700MHz, cu posibilitatea de boost până la 1,796MHz, iar RX-8125 merge pe 2,300MHz pentru base clock, respectiv 2,395MHz boost clock.

După nume, AMD A9-9820 ar fi mai degrabă un APU (accelerated processing unit), o adiție interesantă la seria curentă A9 de generația a șaptea. La fel ca primele două modele. A9-9820 pare a avea opt nuclee și a fi lipsit de tehnologia SMT (Simultaneous Multi-Threading). Base clock-ul acestuia este de 2,300MHz, iar boost clock-ul de 2,395MHz. Un lucru bun de punctat ar fi posibila compatibilitate a acestui model cu Radeon RX 350.

Fiindcă, în mod clar, acestea sunt doar câteva elemente ale unui plan extins considerabil, voi ce părere aveți despre multitudinea de procesoare pe care AMD dorește să le lanseze pe piață?

Mulțumiri TUM_APISAK/Reddit, leaker-ul adevărat!

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

ştiri şi opinii

Acer anunță astăzi o nouă suită de notebook-uri, desktop-uri și monitoare premium ce extend gama ConceptD, o serie de dispozitive puternice special concepute pentru...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...

ştiri şi opinii

Sony anunță lansarea în Europa a noii boxe wireless portabile SRS-LSR2020, ce va fi disponibilă începând cu luna iulie în Marea Britanie, Germania, Austria...