Connect with us

Hi, what are you looking for?

featured

Cafeaua de dimineață – Primăvara se numără profiturile

Dimineața, când pun pe foc ibricul de cafea, am obiceiul să mă gândesc la ce se mai întâmplă pe piața de gaming și hardware, iar rezultatele sunt destul de interesante. După niște săpături, afli câte ceva despre fel de fel de astfel de lucruri, iar surprizele pot fi destul de mari.

De pildă, pop

ularitatea seriei de procesoare AMD Ryzen a determinat scăderea drastică a prețului pentru Ryzen 7 2700. Costul acestuia ar putea fi cel mai redus de până acum, ajungând la 220 de dolari sau 219,95 de lire sterline. Cum prețurile speciale vin cu câte-o șmecherie aproape întotdeauna, stocul pentru Ryzen 7 2700 este destul de limitat, iar capacitatea acestuia de a funcționa cu brio atât pentru gaming, cât și pentru alte sarcini îl determină să fie la mare căutare.

Arhitectura modelului are o mare putere de procesare, de la cele opt nuclee până la posibilitatea de a extinde frecvența de 3,2 GHz până la 4,1 GHz, grație tehnologiei avansate Precision Boost 2 (PB2) și Extended Frequency Range 2 (XFR2) .

Într-o altă sferă de activitate, popularitatea jocului Sekiro: Shadows Die Twice, produs de From Software, a determinat producătorii de console să lanseze ediții special customizate pentru acest titlu. Dacă, până acum, PlayStation 4 a fost primul care s-a fălit cu un foarte frumos model cu tematica jocului, Xbox One a hotărât să nu se lase mai prejos și să desăvârșească arta edițiilor limitate pentru jocurile aferente.

Deși, în esență, ambele console posedă un model relativ asemănător, cel pentru Xbox One este pe cât de înfrumusețat, pe atât de greu de achiziționat. Deasupra consolei tronează o katana foarte detaliată, și numai producătorii știu dacă aceasta este utilizabilă în adevăratul sens al cuvântului sau nu. Microsoft nu a specificat momentan o dată de lansare, însă prețul acestei console moțate se apropie de 500 de dolari. Vă dați seama? Sekiro există de abia două-trei zile și pe piață răsar colecționabile ca ciupercile după ploaie…

În căutare de profit se află și cei de la Nvidia, care au lansat platforma cloud GeForce Now Alliance. Platforma este pe plan mondial, în sensul că serviciul cloud va putea aduce împreună milioane de alți utilizatori, pe lângă cei 300.000 deja existenți. Platforma funcționează pe baza unei subscripții, iar parteneriatul Nvidia cu Softbank și LG Uplus va aduce acest proiect și în Japonia și Coreea de Sud.

Președintele Nvidia nu consideră GeForce Now Alliance ca fiind o altă platformă de tipul celor la care visează Microsoft, Sony sau Google. În schimb, este vorba de o planificare mult mai complexă care are în vizor optimizarea jocurilor pe care utilizatorii le au și le joacă deja. Datele stocate și folosirea acestui serviciu vor contribui la o mai bună experiență in-game din foarte multe puncte de vedere.

Afacerile din astfel de domenii sunt, cu siguranță, foarte bine gândite și organizate, dar, mai mult ca sigur, rezultatul final nu va fi exprimat decât de numărul vânzărilor și de numărul consumatorilor mulțumiți. Industria este într-o continuă schimbare, iar tentația este mare, cu precădere în minunata lume hardware.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

ştiri şi opinii

Lansarea Windows 10 a venit cu un lucru nemaivăzut pe versiunile anterioare de Windows ale celor de la Microsoft. În momentul de față oricine...

mobile

Apple iPhone 15 Pro este asteptat in septembrie anul acesta, iar conform analistilor, acesta va veni fara butoane fizice de volum, ele fiind inlocuite...