Astăzi căscăm ochii la câteva liste. Și nu orice liste, ci câteva enumerări ale unor caracteristici cu care tehnologia prezentului se lăfăie necontenit. Să luăm ca exemplu cel mai puternic PC la ora actuală, care și el este o versiune îmbunătățită a celui mai puternic PC din lume de acum doi ani.
Este vorba de 8Pack OrionX2, un sistem pe cât de performant, pe atât de costisitor. Această versiune îmbunătățită sare de la o arhitectură cu zece procesoare Intel X299 la una cu 18, la fel cum și cei 64 GB de RAM DDR4 Corsair Dominator s-au transformat în 128 GB.
Pe lângă acestea , GPU-ul Nvidia Pascal GTX 1080Ti devine ca prin magie Nvidia RTX. Următoarele configurații sunt listate direct din sursă, pentru a evita eventualii termeni intraductibili sau anumite confuzii. Este vorba de configurația sistemului original 8Pack OrionX, urmată de cea a modelului de ultimă oră.
8Pack OrionX
- Specially customised Phanteks Elite Full-Tower with integrated reservoirs and 8Pack logos
- Cool interior with LED lighting, cable sleeving and coloured liquid coolant
- Custom watercooling with EKWB components and three independent custom loops
- Custom OC & water cooled Intel Core i9-7980XE (Skylake-E) with 18 Cores (36 Threads), 24.75 MB L3 Cache and OC @ min. 4.6GHz
- Asus ROG Rampage 6 Extreme Omega Mainboard (E-ATX) with Intel X299 chipset and LGA 2066
- Two water cooled Nvidia RTX Titans with 24GB GDDR6 VRAM connected in NV-Link for incredible gaming graphical performance, or three water cooled Nvidia RTX Titan run independently for computational/rendering operation.
- 128GB (8x16GB) 8Pack edition Team Group DDR4-3200MHz or 64GB running at 3600MHz
- 2TB Samsung 970 Evo NVMe-SSD as the primary storage device
- 2TB Samsung 970 Evo NVMe-SSD as the secondary data storage
- Huge 14TB Seagate HDD for tertiary data storage
- 2,000 Watt Super Flower Leadex 8Pack Edition Power supply with extreme performance & 80Plus Platinum efficiency
- Perfectly applied Thermal Grizzly Hydronaut thermal compound
- OS Windows 10 Professional
8Pack OrionX2
- Custom water cooled Intel Core i7-9700K (Coffee Lake) with 8 cores, 12 MB L3 Cache, and overclocked to at least 5.0GHz or Intel Core i9-9900K, 8 Core, 16 Thread Overclocked to at least 4.8GHz
- Asus ROG Strix Z390I Gaming Motherboard (Mini-ITX)
- Rapid DDR4-RAM with 16GB capacity at an unbelievable 4000MHz clock frequency
- Exceptional graphics card: Nvidia RTX Titan with 24GB GDDR6 VRAM
- Two lightning-quick and reliable Samsung 970 Evo M.2 NVMe SSDs with 2TB, configured in RAID 0 as the primary storage devices
- A huge 14TB capacity Samsung HDD for secondary storage
- OS Windows 10 Professional
În cazul în care cineva dorește să achiziționeze acest mastodont, prețul se orientează undeva la 33.000 de lire sterline.
Că veni vorba de RTX, au răsărit și primele jocuri optimizate pentru această funcție, după cum urmează:
- Assetto Corsa Competizione
- Atomic Heart
- Battlefield V
- Control
- Enlisted
- Justice
- JX3
- MechWarrior 5: Mercenaries
- Metro Exodus
- ProjectDH
- Shadow of the Tomb Raider
Dacă RTX-ul deja devine un subiect la ordinea zilei, Nvidia a avut grijă ca gaming-ul să nu ducă lipsă nici de opțiunea DLSS ( Deep Learning Super Sampling ), care se axează în principal pe optimizarea frame-urilor, prin ”exploatarea” AI-ului. Simplificat, DLSS-ul poate fi privit drept anti-aliasing efectuat de inteligența artificială cu ajutorul metodei deep learning, pentru a prezice ajustările fiecărui cadru. Această metodă eliberează suprasolicitarea plăcii video și contribuie la îmbunătățirea calității. Iată și câteva titluri care au primit undă verde pentru această implementare:
- Ark: Survival Evolved
- Anthem
- Atomic Heart
- Battlefield V
- Dauntless
- Final Fantasy 15
- Fractured Lands
- Hitman 2
- Islands of Nyne
- Justice
- JX3
- Mechwarrior 5: Mercenaries
- Metro Exodus
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Remnant: From the Ashes
- Serious Sam 4: Planet Badass
- Shadow of the Tomb Raider
- The Forge Arena
- We Happy Few
- Darksiders III
- Deliver Us The Moon: Fortuna
- Fear the Wolves
- Hellblade: Senua’s Sacrifice
- KINETIK
- Outpost Zero
- Overkill’s The Walking Dead
- SCUM
- Stormdivers
La final, dacă noțiunea de simulare nu vi se pare una îngrijorătoare desprinsă din cine știe ce SF distopian, atunci probabil că ați fi interesați să aflați că Oculus Rift S a fost anunțat oficial și este pe drum. Chiar dacă momentan nu există foarte multe detalii, se știe că Rift S este creat pentru o experiență high-end, prezentând și o serie de modificări în materie de design.
Rift S își mărește rezoluția video și încorporează toți senzorii direct în headset, vine cu camere frontale și va fi alimentat de puterea PC-ului, similar predecesorului acestuia. În plus, se lucrează și la o sporire a confortului și a redării conținutului, cu scopul de a accentua realismul oferit de acesta. Rift S vine alături de cunoscutele controllere Touch, restilizate puțintel, iar producătorii au bătut palma cu cei de la Lenovo pentru acest proiect.
