Connect with us

Hi, what are you looking for?

ştiri şi opinii

Adio, Adobe Flash

Încă din data de 31 decembrie 2020, asistența pentru Adobe Flash s-a încheiat oficial. Plugin-ul web nu mai este disponibil pentru descărcare, iar Adobe va bloca rularea conținutului Flash, acesta începând să fie oprit din data de 12 ianuarie 2021. Principalele browsere au început deja închiderea acestuia încă de pe 31 decembrie, de asemenea, Microsoft acționând și blocând majoritatea versiunilor de Windows.

Adobe Flash va rămâne în amintirea utilizatorilor, ca principal creator al meme-lor animate pe internet, al jocurilor, dar și pentru nesfârșitele probleme de securitate, ce au dus în cele din urmă la dispariția sa.

Compania recomandă dezinstalarea Flash în întregime, în special pentru problema securității. Nu vor mai exista actualizări pentru Flash și nici nu veți putea descărca versiuni mai vechi direct de la Adobe.

Deși acesta va dispărea, Flash s-a bucurat de o relevanță culturală uriașa în istoria web, motiv pentru care “scoaterea sa de pe piață” a durat ani de zile. Browserele au început să elimine Flash, încă de la începutul ultimului deceniu, 2015 fiind anul în care Adobe a cerut dezvoltatorilor să treacă la HTML5. Faptul că Adobe Flash va fi eliminat, devenind oficial în 2017, când compania a anunțat că va înceta oferirea de asistență pentru acesta.

Este puțin probabil ca schimbarea să vă afecteze obiceiurile zilnice de navigare, deoarece marea majoritate a site-urilor web au încetat să folosească Flash în favoarea tehnologiilor moderne de browser, însă ar trebui să evitați instalarea oricăror versiuni mai vechi de Flash Player, din motive de securitate.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Articole asemănătoare

hardware

  Odata cu venirea toamnei a aterizat si la noi in  redactie cel mai bun laptop al celor de la Asus ROG, Zephyrus G14....

games

După mega succesul cunoscut de jocul Among Us (descărcat de peste 10 milioane de ori), dezvoltatorii aplicației, țin publicul în priză și introduc o...

hardware

Atunci când avem acasă mai multe dispozitive și vrem să transferăm diverse documente și fișiere între ele, de cele mai multe ori instinctul este...

games

Vara vine cu schimbări majore pentru Rocket League. Developer-ul, Psyonix, a anunțat că jocul va deveni gratis și o să se mute pe Epic...